Απορρίφθηκε το νέο αίτημα προστασίας της Folli Follie

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα προστασίας της Folli Follie
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άρνητική η απάντηση στο νέο αίτημα προληπτικών μέτρων της Folli Follie από το Πρωτοδικείο. Τα επόμενα βήματα της εταιρείας.

Απέρριψε το Πρωτοδικείο την αίτηση της Folli Follie για παροχή προληπτικής προστασίας από τους πιστωτές της γεγονός που θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις διεκδικήσεις πιστωτών της.

Η πρόεδρος Υπηρεσίας -ενώπιον της οποίας συζητήθηκε την Πέμπτη η αίτηση της εταιρίας για παροχή προληπτικής προστασίας, μέχρι να κριθεί η νέα αίτηση που κατέθεσε για υπαγωγή της στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα- δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρίας.

Έτσι χωρίς προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο, όπως προσδοκούσε ότι θα εξασφαλίσει η εταιρία και οι εργαζόμενοί της, ανοίγει ο δρόμος διεκδικήσεων όλων των οφειλών της, κάτι που εκτιμάται πως οδηγεί σε εξαιρετικά δυσμενείς καταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας επεξεργάζονται ένα νέο σχέδιο νομικής προστασίας, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο διαπραγμάτευσης.