Αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποσύρει την υποψηφιότητα Καρυπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα «νέα δεδομένα» για τις θέσεις του Θ. Καρυπίδη έλαβε υπόψη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφασή της.

Τέλος στη στήριξη της υποψηφιότητας του Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία έθεσε και επίσημα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήδη κινείται σε αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με την ΠΓ, η απόφασή της ελήφθη με γνώμονα «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του κ. Καρυπίδη στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: J.P. Morgan: Πρόωρες εκλογές και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ, μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ