Αποστολή του κλάδου «τρόφιμα – ποτά» στην Νέα Υόρκη

Αποστολή του κλάδου «τρόφιμα – ποτά» στην Νέα Υόρκη

Εμπορική αποστολή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από τις 26 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει εμπορική αποστολή του επιχειρηματικού κλάδου «τρόφιμα – ποτά» στη Νέα Υόρκη από τις 26 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου.

Πρόκειται για την 2015 Trade USA Specialty Food Mission, η οποία θα αξιοποιήσει την χρονική συγκυρία διεξαγωγής της Summer Fancy Food 2015 που συγκεντρώνει πάνω από 180.000 προϊόντα, 25.000 αγοραστές και 2.500 εκθέτες. Ειδικότερα, η αποστολή αφορά εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και ποτών και η στρατηγική τους περιλαμβάνει είτε είσοδο είτε ανάπτυξη της αγοράς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, οι καταναλωτές ΗΠΑ απολαμβάνουν τη μεσογειακή διατροφή και την αγορά μεσογειακών προϊόντων, όσο ποτέ άλλοτε. Τα οφέλη για την υγεία και την γεύση των μεσογειακών προϊόντων, όπως επίσης και η καταπολέμησή της παχυσαρκίας μεταφράζεται αυτόματα σε αύξηση της ζήτησης, των πωλήσεων όπως επίσης και στην αύξηση των κερδών για τους προμηθευτές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω η αγορά των ΗΠΑ προσφέρει πλέον τις καταλληλότερες συνθήκες για ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας του κλάδου “τρόφιμα – ποτά”.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει μείγμα προωθητικών ενεργειών σε αμερικανικά ΜΜΕ, οργάνωση τουλάχιστον τριών εξατομικευμένων Β2Β συναντήσεων, συμμετοχή σε σεμινάρια, και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με στοχευμένους καλεσμένους.