Αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων σε απολυμένη εργαζόμενη καλείται να πληρώσει η Walmart

Αποζημίωση 31 εκατ. δολαρίων σε απολυμένη εργαζόμενη καλείται να πληρώσει η Walmart
SALEM, NH - NOVEMBER 28: A car with Massachusetts plates pulls into the Walmart parking lot at the store on Route 28 in Salem, N.H. on Thanksgiving morning. (Photo by Jim Davis/The Boston Globe via Getty Images)

Η εταιρεία σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση.

Η Walmart καλείται κατόπιν απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Νιου Χαμπσάιρ να καταβάλει αποζημίωση ύψους 31,22 εκατομμυρίων δολαρίων σε φαρμακοποιό η οποία εργαζόταν για την εταιρεία και ισχυρίστηκε πως απολύθηκε επειδή είναι γυναίκα, ως αντίποινα για τα παράπονα που έκανε για τις συνθήκες ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Μορίν Μακπάντεν κατήγγειλε πως η Walmart την απέλυσε αφότου την κατηγόρησε πως έχασε ένα κλειδί του φαρμακείου της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2013, σε ηλικία 47 ετών και με προϋπηρεσία 13 ετών στην εταιρεία.

Η κυρία Μακπάντεν κατέθεσε πως απολύθηκε ως αντίποινα για τις αυξανόμενες ανησυχίες της εξαιτίας του γεγονότος πως οι πελάτες στο κατάστημα της Walmart στο Σίμπρουκ έπαιρναν συνταγές οι οποίες δεν ήταν σωστά συμπληρωμένες λόγω της ανεπαρκούς κατάρτισης του προσωπικού.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το φύλο της έπαιξε ρόλο στην απόλυσή της, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία δεν προχώρησε αντίστοιχα στην απόλυση ενός άνδρα συναδέλφου της που είχε χάσει πριν από εκείνη το κλειδί του φαρμακείου.