Apple και SAP ενώνουν δυνάμεις για να «ρίξουν» τα Windows της Microsoft

Apple και SAP ενώνουν δυνάμεις για να «ρίξουν» τα Windows της Microsoft
LONDON, ENGLAND - AUGUST 03: A persons finger is posed next to the Whatsapp app logo on an iPhone on August 3, 2016 in London, England. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Οι δυο γίγαντες τεχνολογίας έχουν στόχο να κυριαρχήσουν στον κόσμο των επιχειρήσεων λανσάροντας ένα νέο εργαλείο λογισμικού.

H Apple και η γερμανική εταιρεία λογισμικού SAP αναμένεται να κυκλοφορήσουν ένα εργαλείο με στόχο να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές για iPhone για τις μεγάλες επιχειρήσεις, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό αυτό εργαλείο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από τις 30 Μαρτίου, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στους προγραμματιστές να τροφοδοτούν εύκολα τα δεδομένα των συστημάτων λογισμικού της SAP και της κινητής πλατφόρμας της Apple iOS.

Επί του παρόντος, τα περισσότερα συστήματα της γερμανικής εταιρείας αξιοποιούνται σε προσωπικούς υπολογιστές παρά σε κινητές συσκευές. Η SAP, ωστόσο, σχεδιάζει να το αλλάξει αυτό, δουλεύοντας με την Apple στα εργαλεία λογισμικού, προκειμένου να καταστήσει ευκολότερη την πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τα συστήματα SAP από εφαρμογές του iPhone ή του iPad.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη και σύμφωνα με αυτή, οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν σε διάφορες επιχειρηματικές εφαρμογές μέσω ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κοινό για τα iPhones κι όχι με έναν απλό κωδικό πρόσβασης.

Η συνεργασία των δυο εταιρειών δίνει την ευκαιρία στους προγραμματιστές του iOS να αποκτήσουν έσοδα σε μία εποχή, όπου η ανάπτυξη του App Store οδηγείται κυρίως από την Κίνα, καθώς και από τους κατασκευαστές παιχνιδιών, ενώ από εδώ και στο εξής η Apple θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το λογισμικό των Windows της Microsoft, το οποίο εξακολουθεί να κυριαρχεί στον κόσμο των επιχειρήσεων.