Apple Music vs. Google Play Music: Τι να επιλέξω;

Apple Music vs. Google Play Music: Τι να επιλέξω;

Οι επιλογές streaming μουσικής αυξάνονται και οι νέες υπηρεσίες από Apple και Google είναι διαθέσιμες. Βλέπουμε τα βασικά τους χαρακτηριστικά.

Με παίκτες όπως Spotify, Pandora και Tidal, η αγορά δεν είναι καθόλου καινούρια, αλλά μάλλον απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορεσμένη. Για αυτό και οι δύο νέοι παίκτες -γίγαντες ο καθένας στον τομέα του- ελπίζουν να πάρουν μεγάλο ποσοστό από τους ήδη καθιερωμένους.

Προς το παρόν οι νεοεισερχόμενοι δεν έχουν και πολλά περισσότερα να προσφέρουν, οι υπηρεσίες είναι πάνω-κάτω οι ίδιες, αν και στην Apple είναι ελκυστική η επιλογή να «συνομιλείς» με τη Siri και να της λες να παίξει «το κομμάτι από την ταινία Dirty Dancing». Τα συνδρομητικά πακέτα θα περιλαμβάνουν την επιλογή έξι μελών της ίδιας οικογένειας να έχουν premium πρόσβαση με συνολικά $14,99 το μήνα, playlists που θα δημιουργούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και διάσημοι DJs, καθώς και «ραδιόφωνο» με διάσημους παρουσιαστές όπως ο Έλτον Τζον.

Η Apple έχει εδώ το πλεονέκτημα των εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών των mobile συσκευών της που θα βρουν ελκυστικό το πακέτο των υπηρεσιών που θα έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτούς. Προσθέστε το γεγονός ότι όλοι οι χρήστες της έχουν πλήρη και δωρεάν πρόσβαση για τρεις μήνες και έχετε ένα ελκυστικότατο πακέτο.

Η Google, από την άλλη μεριά, έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει τις υπηρεσίες και δωρεάν (για όποιον επιθυμεί) με τη μετάδοση διαφημίσεων, οι οποίες δεν παίζουν ανάμεσα στα τραγούδια, αλλά μόνο στην αρχή της ακρόασης. Φυσικά οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τον δικό τους «ραδιοσταθμό» βασισμένο στα γούστα και τις προτιμήσεις τους ή να ακούσουν playlists με κομμάτια που έχουν επιλέξει DJs.

Στο πακέτο της Google περιλαμβάνονται playlists βασισμένες στη διάθεσή τους, το είδος μουσικής, την ώρα της ημέρας κ.λπ.

Στη δωρεάν ακρόαση της Google ο χρήστης έχει περιορισμένο αριθμό skip στα τραγούδια, δεν ξέρει ποιο είναι το επόμενο και δεν μπορεί να φτιάξει τις απόλυτα δικές του λίστες επιλέγοντας κομμάτια.

Με τη συνδρομή των $9,99 το μήνα ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε 30 εκατ. τραγούδια, όσα προσφέρουν το Spotify και η Apple. Επιπλέον, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 50.000 τραγούδια για offline ακρόαση, να βλέπει βίντεο στο Youtube χωρίς διαφημίσεις, να τα παίζει στο background στο κινητό του και να τα αποθηκεύει για offline θέαση.