Aramco: Εντολή στη μεγαλύτερη εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο να «παγώσει» την παραγωγή

Aramco: Εντολή στη μεγαλύτερη εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο να «παγώσει» την παραγωγή
Photo: AFP
Ενώ η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα και η ισχυρή ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού» προς τα πάνω.

Η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη πως έλαβε εντολή από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για να μην αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα σε πετρέλαιο.

.«Η Aramco ανακοινώνει ότι έχει λάβει οδηγία από το υπουργείο Ενέργειας του βασιλείου να διατηρήσει τη μέγιστη βιώσιμη δυναμικότητά της –MSC– στα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ενώ εργάζεται για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Η εταιρεία πρόσθεσε την Τρίτη ότι θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες της για τις κεφαλαιακές δαπάνες όταν τα αποτελέσματά της για το 2023 ανακοινωθούν τον Μάρτιο, μετέδωσε το MarketWatch.

Η οδηγία «φρενάρει» τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αργού πετρελαίου στον κόσμο ώστε να μην αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα έως το 2027, περιορίζοντας την προσφορά, ενώ η αναταραχή στην Ερυθρά Θάλασσα, οι χειμερινές καταιγίδες στις ΗΠΑ και η ισχυρή ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές του «μαύρου χρυσού» προς τα πάνω τις τελευταίες εβδομάδες.