Αργεντίνος κροίσος ενδιαφέρεται για τα ελληνικά αεροδρόμια

Αργεντίνος κροίσος ενδιαφέρεται για τα ελληνικά αεροδρόμια

Η εταιρεία συμμετοχών Corp. America του Εντουάρντο Γιουρνεκιάν «χτυπά» 21 αεροδρόμια.

Ο όμιλος Corp. America του Αργεντινού δισεκατομμυριούχου Εντουάρντο Γιουρνεκιάν, φέρεται έτοιμος να «χτυπήσει» 21 ελληνικά αεροδρόμια στο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής τους. Σύμφωνα με το Bloomberg ο όμιλός του επιδιώκει να επεκταθεί στη Νότια Ευρώπη και να επωφεληθεί από τη μείωση των τιμών μετά την κρίση. To ενδιαφέρον επιβεβαίωσε ο Μάρτιν Γιουρνεκιάν, ανιψιός του Εντουάρντο, σε συνέντευξή του στο Νταβός. Ο όμιλος, ο οποίος αποκτά πακέτο 23% των μετοχών στο αεροδρόμιο της ιταλικής Πίζα αυτή την εβδομάδα, προσπαθεί επίσης να ολοκληρώσει το σχέδιο για την ενοποίηση των αεροδρομίων της Τοσκάνης, προσθέτοντας και αυτό της Φλωρεντίας, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν. «Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα. Αρκετές ευκαιρίες έχουν προκύψει μετά την κρίση» σημείωσε ο 35ετής επιχειρηματίας.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να πωλήσει μετοχές σε δύο αεροδρόμια τον Φεβρουάριο. Η Corp. America, η οποία διαχειρίζεται 51 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα στην Αργεντινή, ετοιμάζεται, επίσης, να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση δικαιωμάτων στο Κούτσο του Περού, στη Μπαρανκίλα της Κολομβίας και το κύριο διεθνές αεροδρόμιο στο Σαντιάγο της Χολής αργότερα στο έτος, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν. Η εταιρεία, με έδρα το Μπουένος ‘Αιρες, ανακαινίζει το αεροδρόμιο της Μπραζίλια εν όψει του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου τον Ιούνιο, με σχέδιο να τριπλασιάσει της πωλήσεις μέσω της λιανικής έως το 2015 και να το καταστήσει κύριο εγχώριο κόμβο της μεγαλύτερης οικονομίας της Νότιας Αμερικής.

Διαβάστε: Νέες πτήσεις της Ryanair από Χανιά προς Μπόρνμουθ και από Ρόδο προς Όσλο

Η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων της Corp. America, η οποία έχει έσοδα 1,2 δισ. δολάρια ετησίως, δεν έχει χρηματοδοτικές ανάγκες επί του παρόντος που πρέπει να καλυφθούν από τις αγορές ομολόγων, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν. Η εταιρεία του χρησιμοποίησε τα έσοδα από την έκδοση ομολόγων ύψους 300 εκατ. δολαρίων το 2010 για να ανακαινίσει το αεροδρόμιο Εζέιζα στο Μπουένος ‘Αιρες και χρηματοδοτείται με χαμηλό κόστος από τη βραζιλιάνικη αναπτυξιακή τράπεζα BNDES, πρόσθεσε ο επιχειρηματίας.