Άρωμα Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Άρωμα Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Ελληνικές συμμετοχές στο Sundance Istanbul Lab, μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης.

Δύο ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους συμμετέχουν στο Sundance Istanbul Lab, που πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 14 Μαΐου στα Πριγκιποννήσια, στις ακτές της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για το σχέδιο ταινίας «Cosmic Candy», σε σκηνοθεσία της Ρηνιώς Δραγασάκη και σενάριο της ίδιας και της Κατερίνας Κακλαμάνη, καθώς και το «Τι χαζό παιδί» (What a silly boy) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή.

Το Sundance Istanbul Lab πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωνσταντινούπολης, σε συνεργασία με το Sundance Institute) στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε νέους συγγραφείς και σκηνοθέτες στην Τουρκία και τις γύρω περιοχές, δίνοντας τους την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά για τη μεγάλου μήκους ταινία τους, το σενάριό τους, έχοντας την υποστήριξη καταξιωμένων σεναριογράφων.

Στο σχέδιο της Ρηνιώς Δραγασάκη «Cosmic Candy» πρωταγωνιστεί η ‘Αννα μια 30χρονη γυναίκα, η οποία αγαπάει την δουλειά της στο σούπερμαρκετ, τα αθλητικά της παπούτσια, τα όνειρα με τις διαγαλαξιακές καραμέλες και οτιδήποτε τη βοηθάει να αποφεύγει τις κρίσεις πανικού. Λατρεύει τη μοναξιά της και την τάξη. Όλα αυτά όμως θα ανατραπούν όταν εμφανιστεί στο κατώφλι του σπιτιού της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος ζητώντας τη βοήθεια της επειδή ο μπαμπάς της εξαφανίστηκε. Η Ρηνιώ Δραγασάκη σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και ντοκιμαντέρ στη Βαρκελώνη. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τρεις μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί σε πάνω από 40 διεθνή φεστιβάλ, ανάμεσά τους και η πολυβραβευμένη «ο Μπαμπάς μου ο Λένιν και ο Φρέντυ».

Στο σχέδιο ταινίας «Τι χαζό παιδί»,ο πρωταγωνιστής Χρήστος έχει μόλις απολυθεί από το τσίρκο που δούλευε. Το ίδιο βράδυ σώζει έναν νεαρό που πέφτει στις γραμμές του τρένου. Την επόμενη μέρα, καταφέρνει να ανακτήσει την κλεμμένη τσάντα μιας ηλικιωμένης. Μετά από αυτά τα δύο περιστατικά και με την βοήθεια του φίλου του και πρώην παρουσιαστή του τσίρκου, Αντώνη θα προσπαθήσει να γίνει ένας «σούπερ-ήρωας» που θα προστατεύει την Αθήνα. Ο Αλέξανδρος Χαντζής έχει εργαστεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει σκηνοθετήσει 3 μικρού μήκους ταινίες ανάμεσα τους οι βραβευμένες: «Κατάληψη» και «Τσέλσι-Μπαρτσελόνα».

Διαβάστε ακόμα:

Σινεμά προσεχώς

Μια διαφορετική «Κοκκινοσκουφίτσα» από την Λένα Κιτσοπούλου

12+17+1 σε ένα διάλογο με μία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη