Άσαντ: Θέλω να έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία μέσα σε μία δεκαετία

Άσαντ: Θέλω να έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία μέσα σε μία δεκαετία

Συνέντευξη του Σύρου Προέδρου στην εφημερίδα El Pais.

 

O Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι θα ήθελε σε 10 χρόνια να είναι «εκείνος που θα έχει σώσει την χώρα του» κι αναγνώρισε το ποσό σημαντική είναι η βοήθεια της Ρωσίας και του Ιράν προς τον συριακό στρατό, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

«Σε διάστημα 10 ετών, θέλω να έχω καταφέρει να σώσω τη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι ακόμα πρόεδρος» επισήμανε ο Άσαντ που κυβερνά από το 2000. «Η Συρία θα πηγαίνει καλύτερα και εγώ θα είμαι εκείνος που έσωσε την χώρα του» τόνισε.

Εάν σε 10 χρόνια «ο λαός της Συρίας επιθυμεί να βρίσκομαι εγώ στην εξουσία, θα βρίσκομαι εκεί και εάν δεν το επιθυμεί δεν θα βρίσκομαι» προσέθεσε ο Σύρος πρόεδρος. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ επιβεβαιώνει επιπλέον ότι «αναμφίβολα, η υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν είναι απαραίτητη» προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να καταγράψουν πρόοδο έναντι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε ανάγκη από αυτήν τη βοήθεια για έναν απλό λόγο, (τουλάχιστον) 80 χώρες υποστηρίζουν τους τρομοκράτες με διαφορετικούς τρόπους» υπογράμμισε ο Άσαντ. «Ορισμένοι απευθείας, με χρήματα, με υλικοτεχνική βοήθεια, με όπλα ή μαχητές. Άλλοι προσφέρουν μια πολιτική στήριξη σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς».