Άσχημα τα νέα για τη Snapchat

Άσχημα τα νέα για τη Snapchat

Γιατί η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού συνεχίζει να «πέφτει».

Η Snap Inc. πρόσφατα ανακοίνωσε τα νούμερα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου και τα νέα δεν είναι καλά: Τα έσοδά της αγγίζουν τα 181 εκατομμύρια δολάρια, αλλά συνολικά η εταιρεία έχει απώλειες 193 εκατομμύρια δολάρια μετά φόρων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οδήγησε στην πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντας στο ιστορικό χαμηλό των 12.93 δολάρια ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο τον περασμένο Μάρτιο, έβρισκε τη μετοχή στα 24 δολάρια.

Το τελευταίο χρόνο η Snapchat θέλοντας να προσελκύσει νέους χρήστες προχώρησε στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, όπως τα World Lenses, τα Custom Stories, το Snap Map και τα original shows χωρίς όμως κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι χρήστες αυξήθηκαν μόλις 4% (7 εκατομμύρια) ενώ το προηγούμενο τρίμηνο προσέλκυσε επιπλέον οκτώ εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι καθημερινοί χρήστες του Snapchat ανέρχονται σε 173 εκατομμύρια, τη στιγμή που τα ανταγωνιστικά κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram μετρά 250 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες.

Από την πλευρά του, ο CEO Έβαν Σπίγκελ δήλωσε πως οι Snapchatters επισκέπτονται την εφαρμογή πιο συχνά και για περισσότερο χρόνο, με μερικά από τα original shows να συγκεντρώνουν πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο. Σύμφωνα με τον Σπίγκελ, η Snap Inc. αναμένει οικονομική ανάπτυξη γύρω στο τέλος αυτής της χρονιάς.