«Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας αναμένεται να μπει σε κάθε σπίτι»

«Η ασφάλιση Νομικής Προστασίας αναμένεται να μπει σε κάθε σπίτι»

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις των ομιλητών σε εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

«Τουλάχιστον ένα συμβόλαιο Ασφάλισης Νομικής Προστασίας πρέπει να διαθέτει κάθε ελληνικό σπίτι, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών» υπογράμμισαν οι ομιλητές στην εσπερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νομικής Προστασίας και με θέμα: «Ασφάλιση Νομικής Προστασίας Νέες Προκλήσεις, Νέοι Θεσμοί».

Η Νομική Προστασία είναι ένας ασφαλιστικός κλάδος με ιδιαίτερη και ολοένα αυξανόμενη χρησιμότητα για τους πολίτες, καθώς στοχεύει στο να κάνει προσιτή και εύκολη την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για τον μέσο πολίτη ή επιχειρηματία. Οι προοπτικές για την Ελλάδα κρίνονται σημαντικές καθώς η χώρα αποκλίνει των άλλων χωρών. Όμως εκτιμάται ότι μαζί με την οικονομική ανάπτυξη αναπτύσσεται και η ασφάλιση νομικής προστασίας. Υπάρχουν χώρες της Ευρώπης όπου κάθε επιχείρηση, κάθε οικογένεια διαθέτει ένα συμβόλαιο Νομικής Προστασίας.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ν. Κανελλόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, ενώ από το βήμα της εσπερίδας ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ε. Ζερβέας, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Α. Σαρρηγεωργίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας της ΕΑΕΕ Ν. Σταυρογιάννη, ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Γ. Καραβίας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΑΕΕ Ν. Μακρόπουλος, και η πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Ε. Γρυπάρη, επισήμαναν ότι η ασφάλιση Νομικής Προστασίας επιτελεί έναν σοβαρό κοινωνικό σκοπό καθώς εξασφαλίζει νομικές υπηρεσίες όποτε τις χρειαστεί ο ασφαλισμένος και καλύπτει το σύνολο της οικονομικής και ανθρώπινης δραστηριότητας (την Οικογένεια, τα Οχήματα, την Κατοικία, το Κατάστημα, το Σκάφος, τους Επαγγελματίες και τις Επιχειρήσεις) αναλαμβάνοντας η ασφαλιστική εταιρία όλα τα σχετικά έξοδα.

Όπως εξήγησαν οι ομιλητές, στην ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, ο ασφαλισμένος που γίνεται υπαίτιος της πρόκλησης ζημίας σε τρίτους δεν αποζημιώνει ο ίδιος τους ζημιωθέντες αλλά η ασφαλιστική του εταιρία. Τέτοια ασφάλιση είναι υποχρεωτική για το αυτοκίνητο και προαιρετική για άλλους κινδύνους. Ο ασφαλισμένος της Νομικής Προστασίας αναθέτει στην ασφαλιστική εταιρία να διεκδικήσει ως ζημιωθείς από τη συμπεριφορά κάποιου άλλου, τις νόμιμες αξιώσεις αποζημίωσής του είτε εξωδίκως, είτε δικαστικώς, αναλαμβάνοντας η ασφαλιστική εταιρία όλα τα σχετικά έξοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Interamerican: Κρατάει σταθερά τα ηνία της ασφαλιστικής αγοράς

Ενισχυμένη εμφανίζεται η Εθνική Ασφαλιστική το 2014

Νέο τοπίο στο Ασφαλιστικό