«Ασκήσεις ηρεμίας» από τους επιτυχημένους επαγγελματίες

«Ασκήσεις ηρεμίας» από τους επιτυχημένους επαγγελματίες

Πέντε τρόποι για να αποφεύγετε και εσείς το επαγγελματικό άγχος.  

Ανήκετε στην κατηγορία των εργαζομένων που αγχώνονται εύκολα και δεν μπορούν να πάρουν σωστές αποφάσεις; Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε στην επαγγελματική σας ζωή. Το στρες μειώνει την αποδοτικότητα και τη σωστή λήψη αποφάσεων.

Δείτε τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι για να μειώνουν το στρες την καθημερινότητας:

Ευγνωμοσύνη
Εάν δεν είστε ποτέ ικανοποιημένος με τη δουλειά σας δεν θα είστε ποτέ ήρεμος. Οι άνθρωποι που νιώθουν πως δεν έχουν καταφέρει κάτι στη ζωή τους αισθάνονται ένα διαρκές άγχος. Αφιερώστε μερικά λεπτά της ημέρας σας για να θυμηθείτε πως φτάσατε στη θέση που είστε και πόσα θυσιάσατε γι αυτό. Εάν το κάνετε θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα και η αυτοπεποίθηση σας θα αυξηθεί.

Αποσύνδεση
Σωστά διαβάσατε. Οι καλοί μάνατζερ είναι αυτοί που δεν είναι συνεχώς προσκολλημένοι στη δουλειά σας. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στο να ενημερώνεστε διαρκώς για τα θέματα της δουλειάς, τόσο περισσότερα προβλήματα προκύπτουν. Εάν δε μπορείτε να δουλεύετε ένα τυπικό οκτάωρο, βάλτε το δικό σας ωράριο και τηρείστε το. Μετά από αυτό, τίποτα. Όλες οι κλίσεις και τα email μπορούν να περιμένουν.

Ύπνος
Πρέπει να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά. Αυτό θα σας κάνει πιο ήρεμους και πιο ξεκούραστους και θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες της δουλειάς χωρίς να πανικοβάλλεστε.

Εσωτερικός διάλογος
Διώξτε τις άσχημες σκέψεις και τονώστε το ηθικό σας απλά υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας πως ξέρετε τι κάνετε και θα τα καταφέρετε.

Ανάσες
Νιώθετε αγχωμένοι; Ηρεμήστε και πάρτε βαθιές ανάσες. Όταν είστε αναστατωμένοι δε θα μπορέσετε σίγουρα να πάρετε σωστές αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή; Αφήστε τα ψέματα…

Πώς να ξεφύγετε από τον βαρύ φόρτο εργασίας