AutoHellas Hertz: Περιορίστηκαν οι ενοποιημένες ζημιές το α’ τρίμηνο

AutoHellas Hertz: Περιορίστηκαν οι ενοποιημένες ζημιές το α’ τρίμηνο

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ανήλθε στα 28.1 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό των 1.08 εκατ. ευρώ περιορίστηκαν οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων της εταιρείας AutoHellas Hertz ΑΤΕΕ, το πρώτο τρίμηνο του 2014, από 4.8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη βελτίωση του αποτελέσματος συνέβαλαν η θετικότερη επίδραση του αποτελέσματος από τις θυγατρικές εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και η απουσία της περυσινής επιβάρυνσης από την αύξηση της υποχρέωσης αναβαλλόμενου φόρου. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι η βελτίωση του αποτελέσματος παρουσιάστηκε, παρά το γεγονός ότι η τρέχουσα περίοδος εμφανίζει αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος κατά 1.3 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ανήλθε στα 28.1 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου 2013, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3%, η οποία οφείλεται στις μειωμένες εταιρικές μισθώσεις της μητρικής εταιρείας την εν λόγω περίοδο, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της εσωτερικής ζήτησης κατά το 2013. Αντίθετα, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις εμφάνισαν αύξηση, η οποία, όμως, λόγω της αυξημένης εποχικότητας του συγκεκριμένου κλάδου με πιο αδύναμο το πρώτο τρίμηνο, δεν επηρέασε σημαντικά.

Tα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, (EBITDA) ανήλθαν στα 11.9 εκατ. ευρώ, παραμένοντας περίπου στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, κατά την 31.03.2014, διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και ανήλθαν στο ποσό των 58 εκατ. ευρώ, ενώ, παράλληλα, μειώθηκε ο συνολικός δανεισμός. Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις σε αγορές αυτοκινήτων μόνο το πρώτο τρίμηνο 2014 έφτασαν τα 19.8 εκατ. ευρώ έναντι 11.2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο. Για το πρώτο τρίμηνο του 2014, ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό αντιπροσωπεύει το 24.7% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

Διαβάστε ακόμη: Κέρδη 6,9 εκατ. ευρώ για την Autohellas