Αύριο στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ

Αύριο στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ

Έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο νέος δημόσιος τηλεοπτικός φορέας ξεκινά εν μέσω αρκετών προβλημάτων και αντιδράσεων τη λειτουργία του.

Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και μετά από αρκετές ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία του νέο καναλιού που θα αντικαταστήσει το μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, αναμένεται αύριο να βγει στον «αέρα» η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση, ή αλλιώς, ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της νεοσυσταθέντος δημόσιου τηλεοπτικού φορέα, Γιώργο Προκοπάκη, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» θα εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

Το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ περιλαμβάνει ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την «Αθλητική Κυριακή».

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ και επεσήμανε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα κι εν μέσω έντονων αντιδράσεων. Σταδιακά θα ξεκινήσουν να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες 16 νέες εκπομπές, καθώς και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ, η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα. Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου «πάγωσε» και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο Γ. Προκοπάκης είπε πως η είσοδος τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των δίμηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνονται και θα αντικαθίστανται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

ΠΟΕΣΥ: «Πανηγυρική έναρξη της ΝΕΡΙΤ» με ανοιχτές τις πληγές από το λουκέτο στην ΕΡΤ
«Η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ ξεκινά χωρίς να υπάρχουν για τους εργαζόμενους οι πρόνοιες που η ίδια η ΝΕΡΙΤ έχει θέσει στην προκήρυξή της και χωρίς πρόβλεψη για ΣΣΕ με συνέπεια να βαθαίνουν αντί να επουλώνονται οι χαίνουσες πληγές που άνοιξε στο σώμα της Ενημέρωσης το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ», τονίζει με χθεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει στον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ ότι το Δημόσιο δεν έχει εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Στους συναδέλφους οφείλονται τα δεδουλευμένα με βάση την συνολική τους προϋπηρεσία, αποδοχές αδείας, επιδόματα αδείας και υπερωρίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στα 3 ευρώ μηνιαίως το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ

Υπερψηφίστηκε το άρθρο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών