«Αξιολύπητη στάση» – Οι Εργατικοί «κατακεραυνώνουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

«Αξιολύπητη στάση» – Οι Εργατικοί «κατακεραυνώνουν» τον Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη
epa10997417 Britain's Prime Minister Rishi Sunak arrives to deliver his speech at the UK Global Investment Summit at Hampton Court Palace in London, Britain, 27 November 2023. The government said it is unveiling 29.5 billion GBP (37.2 billion US Dollar) of new investment for the summit, though at least 10 billion GBP of the investment had already been announced. EPA/Chris Ratcliffe / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για «παράξενο πολιτιστικό πολεμικό θέατρο», κάνει λόγο πηγή των Εργατικών.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω της διαφωνίας Λονδίνου – Αθήνας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πηγή των Τόρις τόνισε στο BBC, ότι «ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση μετά από σχόλια σχετικά με τα Ελγίνεια -όπως χαρακτήρισε τα γλυπτά- Μάρμαρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, μια πηγή των Εργατικών είπε ότι η θέση τους είναι σταθερή και μακροχρόνια. Μια κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα άλλαζε τον νόμο για να επιτρέψει τη μόνιμη μετεγκατάσταση των Γλυπτών του Παρθενώνα ενώ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Ρίσι Σουνάκ ήταν «αξιολύπητη». Μια άλλη πηγή έκανε λόγο για «παράξενο πολιτιστικό πολεμικό θέατρο».

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος από την πλευρά του σχολίασε, ότι «εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας. Οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ είναι έτοιμοι».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: