Bain & Company: Εδραιώνεται στην Ελλάδα ενόψει μεγάλων projects

Bain & Company: Εδραιώνεται στην Ελλάδα ενόψει μεγάλων projects
Το επενδυτικό ενδιαφέρον funds και η νέα τάση στο consulting, με τους πελάτες να ζητούν αλλαγή και όχι συμβουλή.  

Πεδίο δόξης λαμπρό σε M&As, στρατηγική βιωσιμότητας και ψηφιακό μετασχηματισμό σε ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα βλέπει στην Ελλάδα η Bain & Company, παγκόσμιος παίκτης του premium consulting market, με εξειδικευμένους συμβούλους στρατηγικής και ηγετική θέση παγκοσμίως στην συμβουλευτική εταιρειών private equity, που εδραιώνεται στην Ελλάδα.

Πελάτες της είναι τράπεζες, εταιρείες από τον κλάδο της ενέργειας, της βιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών και του λιανεμπορίου και ήδη δουλεύει projects για εταιρείες και funds που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Υποδέχεται πλέον πελάτες στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα προωθώντας τις υπηρεσίες της ως επένδυση. Απασχολεί 25 εργαζόμενους αλλά αλληλεπιδρά με πολλαπλάσιους εξειδικευμένους συμβούλους του group ή εξωτερικούς συνεργάτες που επισκέπτονται την Αθήνα για να συνδράμουν στα έργα ενός χαρτοφυλακίου που συνεχώς διευρύνεται. Μόνο τον τελευταίο μήνα υποδέχθηκε πάνω από 50 στελέχη που δούλεψαν για project στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι η ανάπτυξη της εταιρείας στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης και Μεσογείου, όπου εντάσσεται το ελληνικό γραφείο, σημειώνει διψήφια ανάπτυξη. Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Ψαρρής, Managing Partner της Bain & Company Greece, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Κυριλή, Partner και μέλος των παγκόσμιων πρακτικών Energy & Natural Resources και Advanced Manufacturing & Services της Bain, παρουσίασαν χθες τα γραφεία της εταιρείας.

Πέραν των δυνατοτήτων που αναπτύσσονται με τα νέα γραφεία τα δύο στελέχη έδωσαν έμφαση στην αξία που θέλει να δημιουργήσει η Bain για τους πελάτες της, όχι με την οικονομική έννοια όπως ήταν ο κανόνας μέχρι πριν λίγα χρόνια αλλά με την έννοια της αξίας του εργοδότη, της διεθνούς παρουσίας, της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα κ.ο.κ..

Το κάνει αυτό μέσα από ένα σύνολο λειτουργικών αρχών και το τρίπτυχο: εξεγερτική/ανατρεπτική νοοτροπία, συνεργατική κουλτούρα και ολοκληρωμένη καινοτομία.

“Οι πελάτες δεν ζητούν πλέον συμβουλή. Ζητούν αλλαγή”, λέει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ψαρρής, που εξηγεί ότι πλέον τα παραδοτέα έργα δεν είναι μια παρουσίαση αλλά ένας κώδικας, ένα νέο software, μια νέα διαδικασία ή ο πιλότος ενός προγράμματος και ο σχεδιασμός μιας εφαρμογής. Κάπως έτσι οι σύμβουλοι γίνονται αρχιτέκτονες αλλαγής καλούμενοι να σχεδιάσουν εφαρμόσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις.

Τα νέα γραφεία

Επισήμως η δραστηριότητα της Bain & Company στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2022 και από τα μέσα του 2023 έχει το δικό της στρατηγείο στην οδό Τσακάλωφ 23 στο Κολωνάκι, στο 6όροφο ακίνητο όπου στεγαζόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια κατάστημα Zara. Η εταιρεία επένδυσε σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη των ανθρώπων της και των πελατών της διαθέτοντας χώρους για meetings, wellness rooms, αποδυτήρια και κάψουλες απομόνωσης. Τα νέα γραφεία είναι αναπόσπαστο μέρος του ομίλου Bain, που ιδρύθηκε το 1973 στη Βοστώνη και σήμερα διαθέτει 65 γραφεία σε 40 χώρες, με 19.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: