Μπερνς (Διευθυντής CIA): Αν ήμουν ο Πριγκόζιν δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου – Ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης

Μπερνς (Διευθυντής CIA): Αν ήμουν ο Πριγκόζιν δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου – Ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης
This handout video grab taken from a footage posted on April 6, 2023 on the Telegram account of the press-service of Concord -- a company linked to the chief of Russian mercenary group Wagner, Yevgeny Prigozhin -- shows Yevgeny Prigozhin at a cemetery for fallen PMC Wagner fighters in the settlement of Goryachiy Klyuch in the southern Russian Krasnodar region. Wagner mercenaries are believed to be heavily involved in the fight for the industrial city of Bakhmut that has become the longest and bloodiest battle of Russia's year-long assault on Ukraine. (Photo by Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Telegram channel of Concord group" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Ο Διευθυντής της CIA εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Πούτιν θα εκδικηθεί τον Πριγκόζιν για την ανταρσία της Wagner.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κερδίζει χρόνο για το πώς θα εκδικηθεί τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, για την ανταρσία του τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς.

«Θαρρώ ότι ο Πούτιν είναι κάποιος που πιστεύει ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο. Συνεπώς, θα προσπαθήσει να τακτοποιήσει την κατάσταση στο βαθμό που μπορεί», είπε ο Μπερνς μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν στο Κολοράντο.

«Αλλά και πάλι, από την εμπειρία μου, ο Πούτιν είναι ο απόλυτος κήρυκας της εκδίκησης, οπότε θα εκπλαγώ αν ο Πριγκόζιν αποφύγει περαιτέρω αντίποινα για όσα έκανε», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα τον Ιούλιο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε αστειευόμενος ότι ο Πριγκόζιν ίσως θα πρέπει να προσέχει τυχόν απόπειρες δηλητηρίασης από τον Πούτιν. «Αν ήμουν στη θέση του θα πρόσεχα τι έτρωγα», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Και ο Μπενς από την πλευρά του ανέφερε: «Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, δεν θα απέλυα τον δοκιμαστή φαγητού μου».

Ο ίδιος παράλληλα επιβεβαίωσε παλαιότερες αναφορές ότι η CIA είχε όντως εκ των προτέρων γνώση για την ανταρσία του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου που έληξε σε λιγότερο από 24 ώρες με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: