Best of 2015: Οι ταινίες που ξεχώρισαν-Από τον Mr. Grey στον Γιώργο Λάνθιμο!

Best of 2015: Οι ταινίες που ξεχώρισαν-Από τον Mr. Grey στον Γιώργο Λάνθιμο!

Σίγουρα τις είδατε και σίγουρα έχετε άποψη. Συμφωνείτε με τη δικιά μας;

Το 2015 επιβεβαιώθηκε τόσο η ανοδική πορεία του ελληνικού κινηματογράφου, σε mainstream και προοδευτικό επίπεδο, όσο και το ρητό πως ό,τι είναι πολυαναμενόμενο πηγαίνει και στο «καλάθι με τα βατόμουρα».

fifty 50 shades of GreyΞεπέρασε τα όρια του υποφερτού
50 Αποχρώσεις του Γκρι
 Τιμωρητικό σεξ; Μπα, όχι. Τιμωρητική ήταν μόνο η διάθεση των συντελεστών της ταινίας εναντίον των οπαδών των βιβλίων και των θεατών της (ξεπέρασε σε κέρδη τα 500 εκατ. δολάρια). Σαδομαζοχιστικό θα ήταν μόνο για κάποιον που θα την έβλεπε για δεύτερη φορά.
xristoforos papakaliatis people 124 (1)
Ένας Άλλος Χριστόφορος
Ένας Άλλος Κόσμος
Η δεύτερη κινηματογραφική του απόπειρα φανερώνει έναν νέο Παπακαλιάτη, ώριμο, μεστό, παραμυθά στον κόσμο του τώρα, κρατώντας πάντα την υψηλή αισθητική του. Ο J.K. Simmons δίνει διεθνή αέρα, άξια συμπαραστάτριά του η Μαρία Καβογιάννη, αλλά και ο αδικοχαμένος Μήνας Χατζησάββας. Η ταινία στέκεται άνετα στα σινεμά του εξωτερικού.
Yorgos Lanthimos
The Greek Way
Lobster
Ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Αστακό του συνέχισε τη συλλογή βραβείων (Κάνες, Βερολίνο) κι έκανε για άλλη μία φορά τους κριτικούς να μιλήσουν για αυτό το «παράξενο» νέο κύμα του ελληνικού κινηματογράφου. Το λαμπρό καστ (Colin Farrell, Rachel Weisz, Léa Seydoux) φανερώνει την αυξητική δυναμική του δημιουργού.
chevaliers people 124 (1)Καλύτερη Ταινία BFI
Chevalier
Η χιουμοριστική ματιά της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στον αντρικό ανταγωνισμό, τη ματαιοδοξία, την παιδικότητα σε όλες τις ηλικίες μάγεψε την κριτική επιτροπή του 59ου London Film Festival, χαρίζοντάς της το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Βαγγέλης Μουρίκης, Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος στο καστ.
Περισσότερα στο: peoplegreece.com