Το Bitcoin «εισβάλει» και στο NBA

Το Bitcoin «εισβάλει» και στο NBA

Οι Σακραμέντο Κινγκς δέχονται πληρωμές εισιτηρίων μέσω του ηλεκτρονικού νομίσματος. 

Μια νέα εξέλιξη, αυτή τη φορά από τον μαγικό κόσμο του NBA, έρχεται να δώσει ώθηση και πάλι στο Bitcoin. Η ομάδα του ΝΒΑ, του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν ότι από 1η Μαρτίου 2014, θα δέχεται πληρωμές για εισιτήρια του συλλόγου αλλά και για αναμνηστικά από την επίσημη μπουτίκ, με τη χρήση του ηλεκτρονικού νομίσματος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας, η απόφαση λήφθηκε με δεδομένο ότι οι φίλαθλοι της ομάδας είναι επαρκώς καταρτισμένοι στις νέες τεχνολογίες και ως εκ τούτου με τον τρόπο αυτό γίνονται ευκολότερες οι συναλλαγές τους με την αγαπημένη τους ομάδα.

Διαβάστε: H πρώτη startup που συγκέντρωσε 25 εκατ. δολάρια για ανταλλαγή Bitcoin

Το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και πολέμιους, καθώς θεωρείται ως μέσο διακίνησης «μαύρου» χρήματος. Πρόσφατα, η Κίνα αποφάσισε να μπλοκάρει τις συναλλαγές με Bitcoins με αποτέλεσμα η τιμή του να σημειώσει ραγδαία μείωση.

Ωστόσο, η λειτουργία του πρώτου ATM ειδικά για Bitcoins στον Καναδά σε συνδυασμό με την αποδοχή του ηλεκτρονικού νομίσματος ως μέσου πληρωμής διδάκτρων από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο αποκατέστησαν εν μέρη την «πληγωμένη» φήμη του.

Διαβάστε ακόμη: «Θησαυροφυλάκιο» για ηλεκτρονικά νομίσματα