Η BMW έκανε το concept car πραγματικότητα

Η BMW έκανε το concept car πραγματικότητα

Γιατί το i8 δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας τραβήξει το βλέμμα.

Του Χάρη Σπηλιόπουλου

Θυμάμαι όταν ακόμα ήμουν στην εφηβεία ένα σπορ αυτοκίνητο για τους περισσότερους αποτελούσε ένα όνειρο που έπρεπε να γίνει πραγματικότητα. Αγαπημένη ταινία, το «Back to the Future» και η φαντασία να ταξιδεύει για το πώς θα είναι στο μέλλον τα αυτοκίνητα.

Τα χρόνια πέρασαν, ώσπου αρχές του 2009, ανακοινώνεται η δημιουργία ενός sub brand της BMW με την ονομασία i series. Το concept car έμοιαζε βγαλμένο από ταινία και σιγοψιθύρισα «σιγά, μην βγει στη παραγωγή, έτσι»…

Η διάψευση ήρθε πανηγυρικά αφού το i8 δεν διαφέρει από το concept car, φέρνοντας το μέλλον πιο κοντά.

Το concept car i8 στη τελική πια μορφή του.
Το concept car i8 στη τελική πια μορφή του.
Το concept car i8 στη τελική πια μορφή του.

Το i8, ακόμα και για τους μη μυημένους στη μαγεία των τεσσάρων τροχών, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους τραβήξει το βλέμμα. Συνδυάζει το retro με το σύγχρονο, τις σπορ επιδόσεις με την ευκολία, και την τεχνολογία με τον χαρακτήρα. Η τελική του ταχύτητα, που αγγίζει τα 250 χιλιόμετρα είναι υψηλή, μικρής σημασίας παρόλα αυτά . Τα 362 άλογα που προέρχονται από το συνδυασμό ηλεκτρικού & εσωτερικής καύσης κινητήρα με τον τελευταίο να μην ξεπερνά τα 1.500κ.εκ !! δεν μπορούν παρά να εντυπωσιάσουν.

Προκλητικά όμορφο
Προκλητικά όμορφο
Προκλητικά όμορφο

Με την τεχνολογία να «αναβλύζει» από κάθε σημείο του i8, οι προβολείς LED περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του BMW i8 και ταιριάζουν άψογα με την ιδιαίτερη σπορ σχεδίαση του αυτοκινήτου. Στο πλαίσιο για την αντιστάθμιση του πρόσθετου βάρους της μπαταρίας χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής τεχνολογίας.

i83
Πλαίσιο από ανθρακονήματα

Μέχρι και οι βίδες κατασκευάζονται από αλουμίνιο. Τα ανθρακονήματα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του θαλάμου επιβατών, είναι έως και 50 % ελαφρύτερα από το χάλυβα και περίπου 30 % από το αλουμίνιο, ενώ είναι εξίσου ανθεκτικά σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω, κάθεσαι στη θέση του οδηγού. Η κεντρική κονσόλα είναι στραμμένη προς τον οδηγό. Όλα τα όργανα και οι ενδείξεις είναι ψηφιακές. Τα καθίσματα χαμηλού βάρους προσφέρουν άνεση ενώ είναι τοποθετημένα αρκετά χαμηλά. Το iDrive, ο γνωστός περιστροφικός πολύδιακόπτης, είναι τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα η οποία διαιρεί οπτικά το αυτοκίνητο σε δύο ζώνες. Κορυφαία η ποιότητα συναρμογής αφού ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται αθόρυβα στο electric mode, δεν ακούγεται ο παραμικρός ενοχλητικός θόρυβος.

i84
Υπεράνω κριτικής το εσωτερικό.

To i8 στην Ελλάδα βρίσκεται στο κατάστημα της BMW Σπανός στην Λ. Συγγρού. Με τιμή λίγο πάνω από 160.000€ σίγουρα δεν μπορεί να γίνει το καθημερινό αυτοκίνητο πολλών.

Διαγράφει όπως τη πορεία της αυτοκίνησης προς το μέλλον ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε…

Δείτε ακόμη:

BMW i3: Βάλτο στη πρίζα

H νέα BMW i8 θα φωτίζει με λέιζερ!