BofA: Γιατί η μείωση επιτοκίων θα σημαίνει… πρόβλημα για την Οικονομία

BofA: Γιατί η μείωση επιτοκίων θα σημαίνει… πρόβλημα για την Οικονομία
epa08129550 (FILE) - A file photo dated 22 April 2008 showing a view of a Bank of America branch in New York, New York, USA (re-issued 16 April 2018). Bank of America is to release their 4th quarter 2019 results on 15 January 2020. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 54268906 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μείωση των επιτοκίων από την Fed μπορεί να σηματοδοτεί οικονομικά προβλήματα, προειδοποιεί ο Μάικλ Χάρτνετ.

Η Bank of America (BofA) προειδοποιεί ότι μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να υποδηλώνει προβλήματα για την οικονομία.

Ο στρατηγικός αναλυτής Μάικλ Χάρτνετ επισημαίνει ότι παρά το ράλι των αμερικανικών μετοχών από τον Οκτώβριο, η μείωση των επιτοκίων θα ήταν η «πρώτη ένδειξη προβλήματος», αυξάνοντας την πιθανότητα μιας απότομης οικονομικής προσγείωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδυτές προσδοκούν ότι η Fed θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της για να μην πλήξει την ανάπτυξη, ωστόσο, αν οι κυκλικές μετοχές αποτύχουν να κάνουν ράλι, τα ομόλογα θα αποδώσουν καλύτερα καθώς θα αυξάνεται ο φόβος για σημαντική επιβράδυνση.

Προς το παρόν, οι επενδυτές συνεχίζουν να τοποθετούν κεφάλαια σε αμερικανικές μετοχές και ομόλογα, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global που επικαλείται η BofA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: