Μποϋκοτάζ των γκέι στα προϊόντα της Barilla

Μποϋκοτάζ των γκέι στα προϊόντα της Barilla

Πως μία ραδιοφωνική γκάφα του προέδρου της εταιρείας ενεργοποίησε τον γκέι ακτιβισμό.

Σε μία ραδιοφωνική εκπομπή την Τετάρτη στο ιταλικό ραδιόφωνο, ο Guido Barilla (φωτό), πρόεδρος του ομώνυμου κολοσσού των ζυμαρικών, ανέπτυξε την επικοινωνιακή πολιτική της Barilla και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτή η εικόνα της οικογένειας. Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος τον ρώτησε «εάν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει σε μια καμπάνια τους μία γκέι οικογένεια».

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο πρώην οδηγός της Formula1 δήλωσε ότι τα ζυμαρικά του είναι για την παραδοσιακή οικογένεια και ότι οι γκέι μπορούν να φάνε άλλα ζυμαρικά, αν δεν τους αρέσει το μήνυμά τους. Σηκώνοντας το γάντι ο Aurelio Mancuso, πρόεδρος της ομάδας για τα δικαιώματα των γκέι «Ισότητα – Ιταλία», δήλωσε ότι «έχουμε αποδεχθεί την πρόσκλησή του να μην τρώνε τα ζυμαρικά τους». Φυσικά το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πρώτο το Twitter, όπου οι γκέι και όσοι αισθάνθηκαν θιγμένοι από την τοποθέτηση του Mr. Barilla, διέδωσαν το hashtag #boicottabarilla.

Διαβάστε ακόμη: Ξαφνικός «έρωτας» των Γερμανών για τα ελληνικά τρόφιμα

Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν προσπάθειες να ανασκευαστεί η δήλωση προκαλώντας μάλλον αυτή την φορά δυσφορία στους συντηρητικούς κύκλους της Ιταλίας που ως γνωστόν είναι το προπύργιο της καθολικής εκκλησίας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της πολυεθνικής εταιρείας ζυμαρικών, που μεταξύ άλλων διαθέτει και το εργοστάσιο Μίσκο στην Ελλάδα, ανέφερε: « Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση μου χθες σε ένα ιταλικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη αν τα λόγια μου έχουν προκαλέσει διαμάχη ή παρανόηση ή εάν βλάψει την ευαισθησία κάποιου. Στη συνέντευξη ήθελα απλά να τονίσω τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα μέσα στην οικογένεια. Για λόγους σαφήνειας, θα ήθελα να επισημάνω ότι τρέφω το μέγιστο σεβασμό για όλους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Τρέφω επίσης το μέγιστο σεβασμό για τους γκέι και για το δικαίωμα του καθενός να εκφραστεί».

Τελειώνοντας ανέφερε μάλιστα ότι σέβεται και τους γάμους ομοφυλοφίλων, οι οποίοι παρεμπίπτοντος δεν αναγνωρίζονται στην Ιταλία χώρα για την οποία το παρατηρητήριο των δικαιωμάτων των γκέι βαθμολογεί με μία από τις χαμηλότερες βαθμολογίες ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.