Brainstorm Energy Summit: Η μετάβαση της ΔΕΗ στην «πράσινη» εποχή

Brainstorm Energy Summit: Η μετάβαση της ΔΕΗ στην «πράσινη» εποχή
Η Έλενα Γιαννακοπούλου, Γενική Διευθύντρια Στρατηγικής της ΔΕΗ, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της επιχείρησης και τη συμβολή της στην πράσινη μετάβαση της χώρας.

Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, με την ευελιξία σε επίπεδο ηγεσίας και το καθετοποιημένο μοντέλο σε επίπεδο παραγωγής, διανομής και εμπορίας να αποτελούν τη βάση για το οικοσύστημα που θέλει να αναπτύξει ο όμιλος, ώστε και στο μέλλον να διατηρεί τον καταναλωτή στο επίκεντρο και να έχει ηγετικό ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη.

Τα παραπάνω ανέφερε η Έλενα Γιαννακοπούλου, Γενική Διευθύντρια Στρατηγικής της ΔΕΗ, στο Brainstorm Energy Summit – Powered by ΔΕΗ που διοργάνωσε το Fortune Greece την Δευτέρα 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο Μ. Βρεταννία.

Η κα. Γιαννακοπούλου σημείωσε στο firechat με τον CEO/Editor in Chief του Fortune Greece, Τάσο Ζάχο, ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια η ΔΕΗ έχει κάνει μεγάλη αλλαγή στον στρατηγικό της σχεδιασμό. Η Εταιρεία διαθέτει σήμερα 11 GW εγκατεστημένης ισχύος, με το ήμισυ να αφορά ΑΠΕ, ενώ στόχος μέχρι το 2026 είναι να διπλασιαστεί αυτή η επίδοση. Η κα Γιαννακοπούλου μίλησε, επίσης, για την πρόοδο της ΔΕΗ στην πορεία προς την απολιγνητοποίηση, τα πλεονεκτήματα της καθαρής ενέργειας και τις προτεραιότητες αναφορικά με την καινοτομία, τη ψηφιοποίηση των δικτύων και την εκπαίδευση των καταναλωτών.

Η Γενική Διευθύντρια Στρατηγικής της ΔΕΗ περιέγραψε τα πλεονεκτήματα των ΑΠΕ, όπως οι φιλικές επενδύσεις για το περιβάλλον, η διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε και η ασφάλεια εφοδιασμού. Όπως εξήγησε, σήμερα, ο πιο οικονομικός τρόπος να παράγουμε ενέργεια είναι με φωτοβολταϊκά και αιολικά. Καθώς το δυναμικό είναι εγχώριο, βοηθά στην ενεργειακή ασφάλεια, υπογράμμισε. Κατά την άποψη της κ. Γιαννακοπούλου το κρίσιμο για κάθε χώρα είναι η ενεργειακή της ασφάλεια και η μείωση της εξάρτησης με την εκμετάλλευση της συμπληρωματικότητας. Αυτή η συμπληρωματικότητα, άλλωστε, αποτέλεσε και το στόχο της ΔΕΗ πίσω από την εξαγορά της ENEL Romania.

«Η ανάπτυξή μας είναι εκθετική και γι’ αυτό προωθούμε σημαντικές συνεργασίες», πρόσθεσε, αναφερόμενη στην συμφωνία με τον όμιλο Intrakat στον τομέα της καθαρής ενέργειας, στο joint venture με τη Μotor Oil και άλλες κινήσεις που υπηρετούν το στόχο της ΔΕΗ να είναι ηγέτιδα εταιρεία στην ΝΑ Ευρώπη.

Η κ. Γιαννακοπουλου ανέδειξε επίσης τις στρατηγικές κινήσεις της ΔΕΗ που δίνουν στους καταναλωτές εργαλεία για να «ξεκλειδώσουν» δυνατότητες, από τις αντλίες θερμότητας, τους μετρητές, μέχρι και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΕΗ: Λειτουργικά κέρδη 1,5 δισ. το 2023 και διανομή μερίσματος μετά από 10 χρόνια