Οι Callas κοντά μας

Οι Callas κοντά μας

To πρώτο τους live ακουστικό σετ ωστόσο, έρχεται κι εμείς θα είμαστε εκεί για να τους απολαύσουμε.

Οι The Callas ετοιμάζονται να μας δώσουν ένα ψυχεδελικό dark pop show έτσι όπως, δεν μπορούμε να το φανταστούμε. Η μπάντα που αποτελείται από τον Άρη στα φωνητικά και την κιθάρα, τον Λάκη στο μπάσο και τα φωνητικά, τη Χρυσάνθη στην κιθάρα και τα φωνητικά και τη Μαριλένα στα ντραμς, δεν είναι μια απλή μπάντα. Είναι πολλά και περισσότερα παραπάνω.

Οι Callas αποτελούν την βασική μονάδα παραγωγής του καλλιτεχνικού εργοστασίου που έχουν δημιουργήσει, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ο Λάκης και ο Άρης Ιωνάς. Απόφοιτοι οι δυο τους του Chelsea College of Art, έχουν εκθέσει τις δουλειές τους σε μέρη όπως το Palais de Tokyo στο Παρίσι ή τη Business Gallery στη Νέα Υόρκη ενώ το 2013 ολοκλήρωσαν και την πρώτη τους ταινία, το «Lustlands» με την HAOS Films. Όπως καταλαβαίνετε εδώ έχουμε να κάνουμε με μουσικούς που είναι και κινηματογραφιστές που είναι και εικαστικοί που είναι και… ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες.

Διαβάστε ακόμη: Η Ομάδα «Δράσις» επιστρέφει με μια καθαρόαιμη κωμωδία

Τον Νοέμβριο του 2013, το γκρουπ παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Am I vertical?». Πρόκειται για παραγωγή του Jim Sclavunos, του γνωστού παραγωγού των Nick Cave and the Bad Seeds, Grinderman, Sonic Youth, Lydia Lunch, The Cramps.

Και θέλετε ίσως να ακούσετε την γνώμη του Jim Sclavunos για τους Callas; «…ήταν πολύ σημαντικό να κρατήσουμε στο προσκήνιο αυτή την καλλιτεχνική πλευρά της μπάντας με έναν τρόπο που να ισορροπεί με τις εμπνευσμένες ψυχωμένες και ωμές εκτελέσεις των κομματιών τους. Πιστεύω πως το κατορθώσαμε αυτό και τελικά είχαμε real cool fun φτιάχνοντας αυτό το άλμπουμ».

Όπως και να έχει το άλμπουμ «Am I vertical?» έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές και εμείς είμαστε πραγματικά περίεργοι να ακούσουμε  τις γυμνές, μίνιμαλ εκδοχές των τραγουδιών από την τελευταία τους δουλειά. Το live σετ θα πλαισιώνεται από τα γυναικεία φωνητικά των Callasettes και την χορευτική performance της Αγνής Παπαδέλη.

Το show θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο Kookoo Live Music Bar (Ιάκχου 17 στο Γκάζι). Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 ενώ η είσοδος θα μας κοστίσει 6 ευρώ.