Canon: Με το βλέμμα στο μέλλον

Canon: Με το βλέμμα στο μέλλον

Η εταιρεία «αποκάλυψε» τα σχέδια της για την επόμενη πενταετία σε μια μεγάλη έκθεση που διοργανώθηκε στο Παρίσι.

Τι «κρύβεται» πίσω από την επιτυχία μιας πολύ μεγάλης εταιρείας , της οποίας το brand φιγουράρει ανάμεσα στα 100 κορυφαία στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes. Σίγουρα πολλά πράγματα αλλά και μια βασική φιλοσοφία που συνοψίζεται σε μια ιαπωνική λέξη: «Kyosei», που σημαίνει «ζούμε και δουλεύουμε μαζί για το κοινό καλό».

Αυτή η φιλοσοφία ήταν παντού εμφανής στην μεγάλη έκθεση της Canon που έλαβε χώρα στο Παρίσι πριν λίγες μέρες και η οποία διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια προβάλλοντας πολλές νέες τεχνολογίες από αυτές που θα βιώσουμε στο μέλλον ή ήδη αλλάζουν τη ζωή μας καθημερινά.

Η Canon ιδρύθηκε το 1937 με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας και πλέον αποτελεί έναν παγκόσμιο παίχτη με παρουσία σε 116 χώρες, απασχολώντας πάνω από 18.000 ανθρώπους σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτείνονται σε διάφορους τομείς ανάμεσα στις οποίους είναι λύσεις για τις επιχειρήσεις, φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, εκτυπωτές, σκάνερ, προτζέκτορες κ.α. Παράλληλα η Canon προσφέρει λύσεις στον ιατρικό τομέα αλλά και b2b υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια… μέχρι και τον κινηματογράφο.

 

Η έκθεση Canon Expo 2015 διοργανώθηκε στο Παρίσι καλύπτοντας μια έκταση 15.000 τ.μ και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά νέα προιόντα της εταιρείας για το σπίτι και το γραφείο, πολλά από τα οποία βρίσκονται ήδη στις αγορές και παράλληλα να παρακολουθήσουν νέους τομείς έρευνας για την εταιρεία που βρίσκονται στο στάδιο του R&D, όπως το 3D printing και οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Άλλωστε η συνεχής επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη είναι στο «DNA» της Canon, ώστε να μπορεί να παρέχει από τους απλούς φωτογράφους μέχρι τις μεγάλες εταιρείες εκτυπώσεων τις καλύτερες λύσεις.

Στο εσωτερικό της έκθεσης.
Στο εσωτερικό της έκθεσης.
Στο εσωτερικό της έκθεσης.

 

Ναι αυτό που βλέπετε είναι όντως εκτύπωση...Δεν σας γελούν τα μάτια σας.
Ναι αυτό που βλέπετε είναι όντως εκτύπωση...Δεν σας γελούν τα μάτια σας.
Ναι αυτό που βλέπετε είναι όντως εκτύπωση…Δεν σας γελούν τα μάτια σας.


Η «απεικόνιση των πραγμάτων»
Στην EXPO 2015, η εταιρεία επέλεξε να δείξει πώς ο κόσμος της απεικόνισης επεκτείνεται ταχύτατα στην εποχή του διαδικτύου των πραγμάτων. Στο μέλλον, σχεδόν τα πάντα θα συνδέονται μέσω έξυπνων συσκευών, οι οποίες βασίζονται σε ενσωματωμένες κάμερες ή αισθητήρες, και στα δεδομένα που προκύπτουν. Συνεπώς, η Canon προβλέπει ότι το διαδίκτυο των πραγμάτων θα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την «απεικόνιση των πραγμάτων».

Για να προσφέρει νέες δυνατότητες στον κόσμο της απεικόνισης, η Canon οικοδομεί ένα «Δίκτυο Εταιρειών Canon» – ένα οικοσύστημα που αποσκοπεί στην αξιοποίηση της καινοτομίας και του δημιουργικού ταλέντου από όλες τις περιφέρειες.

Ο Φούτζιο Μιταράι, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Canon Inc., δήλωσε λίγο πριν την εναρκτήρια ομιλία του στην Canon EXPO Paris 2015: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τους εκλεκτούς συνεργάτες και τους πελάτες μας στο Παρίσι σήμερα και να εξηγήσω το όραμά μου για μια μελλοντική Canon, όπου θα τίθενται σε εφαρμογή τόσο η περιφερειακή ανεξαρτησία όσο και η διεθνής συνεργασία».

Στο νέο δίκτυο εταιρειών, κάθε περιφερειακή έδρα θα διαχειρίζεται την τοπική Έρευνα & Ανάπτυξη και κατασκευή, καθώς και υπηρεσίες και υποστήριξη προσαρμοσμένες στην αγορά της. Η Ευρώπη θα επικεντρωθεί στην εκτύπωση και το βίντεο επιτήρησης δικτύου (NVS) και η Canon έχει ήδη επιστρατεύσει ισχυρούς εταιρικούς ηγέτες σε αυτούς τους τομείς δραστηριότητας όπως η Océ, η Axis και η Milestone Systems. Ως αποτέλεσμα, πλάι στην παγκόσμια φήμη της για τις φωτογραφικές μηχανές της, η Canon είναι τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία εκτύπωσης και συστημάτων επιτήρησης δικτύου στον κόσμο.

Ο Ρόκους φαν Ίπερεν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Canon Europe, Middle East and Africa, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε ένα συνεχώς μεταλλασσόμενο τοπίο και πιστεύουμε ότι στο μέλλον κάθε εικόνα θα πρέπει να έχει μια σύνδεση με την Canon. Είτε πρόκειται για τη λήψη της εικόνας, είτε για την καταγραφή, αποθήκευση, επεξεργασία ή εκτύπωση της, θέλουμε να παίζουμε ρόλο και οικοδομούμε τις επιχειρήσεις για να γίνει αυτό».

Υποστήριξη σε κάθε στάδιο του ταξιδιού της απεικόνισης
Καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο επενδύονται με ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και συναισθήματα, και ο αριθμός τους αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο (υπολογίζεται ότι πέντε τρισ. φωτογραφίες αποθηκεύονται κάθε χρόνο) , η Canon συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας απεικόνισης με βασικό στόχο να καταστήσει ευκολότερη για τον καθένα τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης από τις φωτογραφίες και τα βίντεο – ανεξάρτητα από το τη συσκευή που έχει χρησιμοποιήσει κάποιος για να τις τραβήξει.

Στοχεύοντας στη ραγδαίως αναπτυσσομένη αγορά των smartphone, η Canon παρουσίασε στην έκθεση τις λύσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στη διαχείριση των μεγάλων και συνεχώς διογκούμενων «βιβλιοθηκών» με φωτογραφίες τους. Μετά την εξαγορά της Lifecake τον Απρίλιο του 2015, η εταιρεία έδωσε μια γεύση των νέων δυνατοτήτων και της φρέσκιας εμφάνισης και αίσθησης της υπηρεσίας διαχείρισης εικόνων στο cloud, irista. Επίσης, στο show συναντήσαμε το EZ hdbook – μια εφαρμογή για smartphone, ταμπλέτες και υπολογιστές που θα παρουσιαστεί σύντομα, η οποία επιλέγει με έξυπνο τρόπο τις καλύτερες εικόνες από βιβλιοθήκες φωτογραφιών και βίντεο, και αυτόματα δημιουργεί ένα εξατομικευμένο άλμπουμ φωτογραφιών μέσα σε λίγα λεπτά.


Μια αγορά αξίας 18 δισ. ευρώ
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Canon και στην αγορά NVS (τεχνολογίες οπτικών λύσεων δικτύου), ως έναν βασικό τομέα για μελλοντική ανάπτυξη μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η αγορά για βίντεο παρακολούθησης εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 18 δισ. ευρώ μέχρι το 2018 και η Canon έχει στόχο να ενισχύει την ηγετική της θέση σε αυτή τη δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά στην Ευρώπη εκτίθεται η υψηλής ευαισθησίας concept κάμερα δικτύου της Canon με υπερ-τηλεφωτογραφικό φακό. Αυτός ο φακός υψηλής μεγέθυνσης καθιστά δυνατή την επίτευξη επιπέδου φωτεινότητας που είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο από εκείνο των συμβατικών μοντέλων τηλεφωτογραφικών καμερών δικτύου, που σημαίνει ότι είναι δυνατή η καθαρή και ακριβής παρακολούθηση και κινηματογράφηση σε εξαιρετικά χαμηλό φωτισμό, χωρίς την ανάγκη για υπέρυθρη απεικόνιση.

Οι τελευταίες τεχνολογίες και λύσεις NVS της Canon παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση μαζί με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες από τις εταιρείες του Ομίλου Canon, Axis και Milestone. Οι τρεις εταιρείες είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις μεμονωμένες δυνάμεις των προϊόντων τους, και το πώς η συνεργασία τους θα φέρει ακόμα περισσότερη καινοτομία και αξία στο μέλλον για τους πελάτες τους.

«Οι νέες εταιρείες του ομίλου Canon, Axis και Milestone, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο συμβάλλοντας στην επίτευξη της παγκόσμιας φιλοδοξίας μας στην αγορά επιτήρησης», σχολιάζει ο Jacco Leurs, επικεφαλής Οπτικών Λύσεων Δικτύου της Canon Europe. «Φέρνουν έναν πλούτο εμπειρίας, πελατών, συνεργατών, τεχνολογιών, και λύσεων. Οι παγκόσμιες επενδύσεις της Canon στις οπτικές λύσεις δικτύου τονίζουν τη δέσμευσή μας στον κλάδο και στην ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα για τα επόμενα πέντε έτη αλλά και μετά».

Μερικά από τα hightlights της έκθεσης 

• Κάμερα 8Κ: Υποστηρίζοντας την παραγωγή της επόμενης γενιάς ψυχαγωγίας αιχμής 8Κ, αυτή η concept κάμερα συλλαμβάνει τα πάντα, από την εκπληκτική φύση στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου ως τα συναρπαστικά παιχνίδια στο αγαπημένο σας γήπεδο, σε ποιότητα που θα σας πάρει το μυαλό.

• Κάμερα 120MP: Αυτό το πρωτότυπο κάμερας θα παράγει εικόνες υπερ-υψηλής ευκρίνειας, ικανές να αναδημιουργήσουν μια τρισδιάστατη υφή, αίσθηση και παρουσία, κάνοντας τα φωτογραφικά αντικείμενα να εμφανίζονται σαν να βρίσκονται εκεί, μπροστά στα μάτια σας. Ιδανικό όταν συνδυάζεται με εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης ή τεχνολογία ολογράμματος.

• Αισθητήρας CMOS 250ΜΠ: 30x πιο έντονος από το 4K, ο πιο πρόσφατος αισθητήρας υπερ-υψηλής ανάλυσης της Canon έχει το μεγαλύτερο αριθμό pixels στον κόσμο για έναν αισθητήρα CMOS – μπορεί να συλλάβει ακόμα και τα γράμματα στο πλάι ενός αεροπλάνου στον ουρανό από την απίστευτη απόσταση των 18χλμ.

• Κάμερα 4.000.000: Με δυνατότητα εγγραφής έγχρωμου βίντεο Full HD σε συνθήκες ακραία χαμηλού φωτισμού, η νέα κάμερα υπερ-υψηλής ευαισθησίας της Canon καθιστά δυνατή τη σύλληψη του αδύνατου, υποστηρίζοντας την κινηματογράφηση σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν ήταν εφικτή προηγουμένως.

• Intelligent Imaging for Life: Κάντε το σπίτι σας έναν ζωντανό καμβά για να ξαναζήσετε τις αναμνήσεις σας με το Intelligent Imaging for Life. Αυτή η καινοτόμος, ευφυής τεχνολογία σας επιτρέπει να ανακαλέσετε και να αλληλεπιδράσετε με τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας με εντελώς νέους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μοιράζεστε, να περικόπτετε και να εκτυπώνετε τις εικόνες σας από μια διαδραστική επιφάνεια.