CEO Initiative Forum: Ο κλάδος της υγείας και το well-being

CEO Initiative Forum: Ο κλάδος της υγείας και το well-being
Πώς η ευεξία αρχίζει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του CEO Initiative Forum που διοργάνωσε το Fortune Greece, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, έλαβε χώρα panel με θέμα το «Re-inventing health and well-being». Στο panel συμμετείχαν οι: Μαρίνα Οικονόμου- Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Iουλία Τσέτη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος Unipharma- Intermed. Το panel συντόνισε η Μαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φαρμακευτικές εταιρείες. Η κ. Τσέτη δήλωσε πως «σήμερα η χώρα μας μεγαλύτερη επιβάρυνση σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με το clawback και rebate». Σημείωσε πως η Unipharma- Intermed κατά την περίοδο κρίσης αντιστάθηκε και δεν μείωσε θέσεις εργασίας, αλλά σήμερα, η κατάσταση δημιουργεί έκρηξη στον τομέα των ασθενών, καθώς υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων λόγω του υψηλού κόστους που εμποδίζει την εγχώρια παραγωγή.

Από την πλευρά του, ο κ. Τούντας δήλωσε αναφορικά με τη σχέση του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας, πως «μπορεί να συνυπάρξει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας». Τόνισε, μάλιστα, πως «πρόκληση αποτελεί το πώς θα καλύψουμε το κενό στον δημόσιο τομέα υγείας, με βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα». Είναι αναγκαίο, σύμφωνα με τον κ. Τούντα να αλλάξει η αντίληψη για τον δημόσιο τομέα, και να ανεξαρτητοποιηθεί από τις πελατειακές σχέσεις.

Στη συνέχεια, η κ. Λαλιώτη αναφέρθηκε στη νέα αντίληψη σχετικά με το ότι το εργασιακό περιβάλλον επιδρά στην ευεξία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση στην «ευεξία» των επιχειρήσεων. Υποστήριξε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταλάβει τη σημασία του χώρου εργασίας στην απόδοση των εργαζομένων και κατ’ επέκταση τους καλύτερους αριθμούς στα οικονομικά της επιχείρησης». Για να είναι αποδοτικά τα προγράμματα που υιοθετούν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα, και προσαρμοσμένα στην ελληνική εταιρεία και στον Έλληνα εργαζόμενο.

Τέλος, η κ. Τσέτη αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης ευεξίας των εργαζομένων. Και δήλωσε πως σαν εταιρεία η Unipharma- Intermed υποστηρίζει το εν λόγω έργο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ότι συνέχισε τις επενδύσεις στον καιρό της κρίσης, χάρη στο πείσμα της και στη στήριξη που δέχτηκε από την οικογένεια και τους συνεργάτες της. Φυσικά προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησαν και τα θετικά μεγέθη της επιχείρησής της. Κυρίως όμως, της έδωσε δύναμη το γεγονός ότι δεν άντεχε όπως δηλώνει τον διασυρμό της χώρας της στις παγκόσμιες αγορές.

Το CEO Initiative Forum θα μεταδίδεται 15.00 με 21.00 live streaming στο site Fortunegreece.com και στην πλατφόρμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων www.ana.gr/livestream