Χαϊκάλης: «Προσπάθησαν να με χρηματίσουν για να ψηφίσω ΠτΔ»

Χαϊκάλης: «Προσπάθησαν να με χρηματίσουν για να ψηφίσω ΠτΔ»

Προσπάθεια χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατήγγειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Καταγγελία ότι έγινε απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι υπάρχει ακουστικό και οπτικό υλικό όπου γνωστός, σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, του προσφέρει χρήματα 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να αλλάξει στάση. Η συμφωνία φέρεται να προέβλεπε την εξόφληση δανείου του αλλά και καταβολή μετρητών και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Χαϊκάλης οι επίμαχες συζητήσεις ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου, με ραντεβού στις 6 αλλά και στις 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες το υλικό στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο και έχει δώσει κατάθεση. Ο κ. Χαϊκάλης, υποστήριξε ότι του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, διακανονισμός του ταρπεζικού του δανείου και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρείες.

«Σήμερα αποδεικνύονται ότι υπάρχουν στοιχεία» ανέφερε και τόνισε ότι «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Ο βουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό αν και φέρεται να ρωτήθηκε επανειλημμένως από τον εισαγγελικό λειτουργό καθώς από το υλικό που παρέδωσε ο μάρτυρας δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Προσθεσε ότι για το θέμα είναι ενήμερος ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ενώ είχε ενημερώσει και τον φίλο του ηθοποιό, Λάκη Λαζόπουλο.

Ο κ. Λαζόπουλος στον ίδιο σταθμό είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν προκύπτει ότι ο δωροδοκών έχει σχέση με κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Για το θέμα αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, στη μία μετά το μεσημέρι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.