«Χαστούκι» στον Τραμπ η δήλωση της IBM ότι θα προσλάβει 25,000 Αμερικανούς

«Χαστούκι» στον Τραμπ η δήλωση της IBM ότι θα προσλάβει 25,000 Αμερικανούς

«Έως το 2020, ο αριθμός του εργατικού δυναμικού θα αυξηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της IBM, Ginni Rometty, υποσχέθηκε να προσλάβει και να εκπαιδεύσει Αμερικανούς εργαζόμενους, λίγο πριν της συνάντησή της με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία παρευρέθηκαν και άλλα στελέχη της τεχνολογίας.

«Έχουμε “ανοιχτές” θέσεις εργασίας και θα προσλάβουμε περίπου 25.000 άτομα τα επόμενα τέσσερα χρόνια στα γραφεία μας στις ΗΠΑ», έγραψε η Rometty στην USA Today.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Adam Pratt αρνήθηκε να αποσαφηνίσει, εάν οι προσλήψεις μπορούν να αντισταθμιστούν με μείωση του προσωπικού, ενώ απέφυγε να αποκαλύψει τον αριθμό των υπαλλήλων της εταιρείας στης ΗΠΑ.

«Αναμένουμε ότι το 2016 θα κλείσει με τον ίδιο αριθμό των απασχολούμενων που είχαμε και στις αρχές του έτους. Ωστόσο, έως το 2020, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί», δήλωσε ο Pratt.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας, η IBM «έκλεισε» το 2015 με 378.000 υπαλλήλους. Όσον αφορά τις επικείμενες προσλήψεις, η Rometty σημείωσε πως «η εταιρεία θέλει να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της, καθώς η φύση της εργασίας εξελίσσεται. Η IBM αναμένεται να επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των εργαζομένων στις ΗΠΑ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».