Checkout: Πλέον μπορείτε να αγοράζετε απευθείας προϊόντα στο Instagram

Checkout: Πλέον μπορείτε να αγοράζετε απευθείας προϊόντα στο Instagram
Για ποιες περιπτώσεις θα είναι αρχικά διαθέσιμη η νέα λειτουργία του Instagram.

Πλέον μπορείτε να αγοράσετε το δερμάτινο σακάκι που βρήκατε κατά την περιήγησή σας στο Instagram, μέσω της ίδιας της εφαρμογής.

Την περασμένη Τρίτη, η πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών ανακοίνωσε μια νέα επιλογή checkout που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα και να διαχειρίζονται παραγγελίες απευθείας στην εφαρμογή.

Η λειτουργία αυτή θα είναι αρχικά διαθέσιμη στους χρήστες στις ΗΠΑ για 20 μάρκες, όπως οι H&M, Kylie Cosmetics, Nike, Warby Parker και Zara. Περισσότερες μάρκες θα προστεθούν τους επόμενους μήνες, ανέφερε η εταιρεία.

«Από τις πρώτες μέρες, οι άνθρωποι στην Instagram έδειξαν ότι λατρεύουν να ψωνίζουν», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου. «Το Instagram είναι ένας χώρος για διευκολύνονται οι άνθρωποι και να περνάνε ανέμελα, και όχι για να φορτώνονται με επιπλέον έγνοιες».

Το Instagram, που ανήκει στο Facebook, προσθέτει σταθερά εργαλεία για να διευκολύνει τα ψώνια. Τα brands ήδη μπορούσαν να προσθέτουν ετικέτες αγορών σε ορισμένες φωτογραφίες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν λεπτομέρειες του προϊόντος, όπως η τιμή, και στη συνέχεια να κάνουν κλικ στον ιστότοπο της μάρκας για να αγοράσουν το προϊόν. Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια άνθρωποι κλικάρουν για να βλέπουν αυτές τις ετικέτες προϊόντων κάθε μήνα, από 90 εκατομμύρια που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Instagram.

Ο Anindya Ghose, καθηγητής στο Stern School of Business του NYU, ο οποίος διδάσκει ένα μάθημα για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα κοινωνικά μέσα, επεσήμανε ότι το κουμπί checkout επιτρέπει στους χρήστες να «ικανοποιούν αμέσως την ώθησή τους να ψωνίσουν».

Όταν οι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν μια πλατφόρμα και να πάνε σε μια διαφορετική πλατφόρμα για να ολοκληρώσουν μια εργασία, υπάρχει συνήθως μια μεγάλη πτώση στην κίνηση των χρηστών, τόνισε ο Ghose.

«Η ολοκλήρωση της συναλλαγής εντός της ίδιας διεπαφής, χωρίς ο χρήστης να βγαίνει έξω από την εφαρμογή, μπορεί να μην ακούγεται σαν καμιά μεγάλη υπόθεση. Κι όμως, εκεί – στη φάση ολοκλήρωσης της συναλλαγής – παρατηρείται η μεγαλύτερη απώλεια κυκλοφορίας», καταλήγει ο ίδιος.

Οι χρήστες του Instagram θα μπορούν να κλικάρουν σε μια ετικέτα προϊόντος για να δουν περισσότερες λεπτομέρειες και θα εμφανίζεται μια επιλογή «Κάντε checkout στο Instagram». Οι χρήστες θα εισάγουν στη συνέχεια πληροφορίες, όπως ο τρόπος πληρωμής, η διεύθυνση αποστολής, οι πληροφορίες χρέωσης και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το Instagram θα αποθηκεύει τις πληροφορίες πληρωμής, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγονται κάθε φορά που κάποιος θέλει να αγοράσει κάτι νέο.