Χαιρετίζει ο ΣΒΕ την τοποθέτηση Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν

Χαιρετίζει ο ΣΒΕ την τοποθέτηση Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς μιλάει στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα το πρόγραμμα «GALILEO», στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Μαΐου 2008.
«Ο κ. Σχοινάς έχει όλα τα ευρωπαϊκά εχέγγυα, βάσει των προσφάτων καθηκόντων του ως εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ως ευρωβουλευτής παλαιότερα», σημειώνει ο Αθ. Σαββάκης.

«Σημαντική κίνηση προστιθέμενης αξίας» χαρακτηρίζει την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης, σε συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε.

«Ο κ. Σχοινάς έχει όλα τα ευρωπαϊκά εχέγγυα, βάσει των προσφάτων καθηκόντων του ως εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και ως ευρωβουλευτής παλαιότερα. Εδώ και 25 χρόνια υπηρετεί με σθένος, γνώση και ευπρέπεια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η προσωπική του συνεισφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και ειδικότερα οι προσπάθειές του για την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ αποτελούν απτές αποδείξεις της αφοσίωσής του στην Ευρωπαϊκή ιδέα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σαββάκης.

Προσθέτει ότι οι θέσεις του κ. Σχοινά για τη σημασία της ανάπτυξης με έμφαση στην περιφέρεια «τον καθιστούν ιδιαίτερα σημαντικό για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας το οποίο αποσκοπεί στην ευημερία δια μέσω των επενδύσεων, του επιχειρείν με κοινωνικό πρόσωπο, και σε γενναίες μεταρρυθμίσεις για το καλό των Ευρωπαίων πολίτων». Ο κ. Σαββάκης δηλώνει, τέλος, ότι ο ΣΒΕ και ο ίδιος προσωπικά θα είναι στο πλευρό του Έλληνα Επιτρόπου για κάθε ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης που θα κάνει την ΕΕ δικαιότερη, πιο ευημερούσα και αλληλέγγυα, μέσα από το φάσμα της παραγωγής και της εργασίας, «σε μια Ένωση που βασικός άξονας είναι ο άνθρωπος».