Χιλιάδες πολίτες είπαν ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο

Χιλιάδες πολίτες είπαν ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο
ÁÈÇÍÁ-''ÌÅÍÏÕÌÅ ÅÕÑÙÐÇ'' ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÓÔÏ ÊÁËËÉÌÁÑÌÁÑÏ-ÄÇÌÏØÇÖÉÓÌÁ. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε Καλλιμάρμαρο και Σύνταγμα.

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν υπέρ του «ναι» στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στη συγκέντρωση δεν υπήρχε κεντρικός ομιλητής, αντ’ αυτού πήραν το λόγο σειρά προσώπων του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου. Μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε:

«Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα “Ναι” που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες (…) μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα».

 

 

Τον λόγο πήρε και ο παρουασιστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος άνοιξε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε. Είμαστε Ευρωπαίοι.ΝΑΙ».

«Περήφανο όχι στα τελεσίγραφα»

Την ίδια ώρα στο Σύνταγμα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν υπέρ του όχι. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε:

«Τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, της λαϊκής ετυμηγορίας που κάποιοι φοβούνταν και δεν ήθελαν να συμβεί, να πούμε και ένα απόλυτο ‘όχι’ στο διχασμό. Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας» και προσέθεσε:

«Ουδείς έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα διαλύσει την Ευρώπη. Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται».