Chipita: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»​

Chipita: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»​
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Θα ξεπεράσουμε την πρόκληση της πανδημίας και θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε. Και θα το πετύχουμε όλοι μαζί.

SPONSORED CONTENT

Η προηγουμένη περίοδος ήταν αδιαµφισβήτητα δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους. Στην Chipita διαθέτουµε τα προϊόντα µας σε συνολικά 56 χώρες και βρεθήκαµε να παρακολουθούµε τις εξελίξεις της πανδηµίας σε ένα ευρύ φάσµα περιοχών, από τη µια άκρη του πλανήτη στην άλλη, ως αποτέλεσµα του διεθνούς  αποτυπώµατός µας, όπως έχει διαµορφωθεί µέσα από άµεσες επενδύσεις πολλών χρόνων, που έχουν εδραιώσει την παρουσία µας διεθνώς.

Σήµερα λειτουργούµε οκτώ ιδιόκτητες µονάδες σε επτά χώρες, µε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εξασφαλίζουν υψηλή παραγωγική ικανότητα, την οποία έπρεπε να διασφαλίσουµε τηρώντας τα πρωτόκολλα της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουµανία , Σλοβακία και Τουρκία). Το ίδιο ισχύει για τα joint ventures που λειτουργούν έξι ακόµα εργοστάσια σε Σαουδική Αραβία, Μεξικό, Μαλαισία και Ινδία.

Στα εργοστάσιά µας απασχολούνται χιλιάδες εργαζόµενοι και από την πρώτη στιγµή, κύριο µέληµά µας ήταν η ασφάλεια τους. Χάρη στις ικανότητες των ανθρώπων µας, στις οποίες πιστεύουµε βαθιά – γι’ αυτό και φροντίζουµε για την ανάπτυξή τους – οι κίνδυνοι µετριάστηκαν, αλλά ταυτόχρονα η αγωνία για την ασφάλεια τους ανέβασε ακόµη περισσότερο τον πήχη της εταιρικής µας ευθύνης.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η Chipita ως υπεύθυνος εργοδότης, επενδύει στην ανάπτυξη σύγχρονων συστηµάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναµικού, που συνεχώς ανανεώνονται και βελτιώνονται. Συνεργαζόµενοι µε ανθρώπους από 30 διαφορετικές εθνικότητες, µε διαφορετικές κουλτούρες, εργαζόµαστε συστηµατικά σε προγράµµατα βελτίωσης της απόδοσης και της ανάπτυξης τους, αφουκραζόµενοι τις ανάγκες τους. Δεν εγκαινιάσαµε µε την πανδηµία µοντέλα διαχείρισης κρίσης ή επιχειρηµατικής συνέχειας. Είχαµε ήδη αναπτύξει εσωτερικές δοµές και εργαλεία, µε αποτέλεσµα να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά µας στις έκτακτες συνθήκες.

Έχουµε δεσµευθεί απέναντι στους ανθρώπους µας να παρέχουµε ένα ασφαλές και χωρίς διακρίσεις, εργασιακό περιβάλλον.  Η πανδηµία έχει εµπλουτίσει την εµπειρία µας και µας έκανε να ενισχύσουµε περαιτέρω το σύστηµα πρόσθετων κοινωνικών παροχών που προσφέρουµε στους εργαζόµενους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες µε τις οποίες αλληλεπιδρούµε – το οποίο έτσι κι αλλιώς εξελίσσουµε και βελτιώνουµε συνεχώς.

Tηρουμε υψηλά πρότυπα ποιότητας και στην ποιότητα των προϊόντων µας, εφαρµόζοντας αυστηρότατα συστήµατα ελέγχου, πιστοποιηµένα από αξιόπιστους παγκόσµιους οργανισµούς κι αυτή η αρχή για συνεχή βελτίωση συνδέεται µε την φιλοσοφία µας, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η καινοτοµία. Εξάλλου, στην καινοτοµία στηριχθήκαµε για να φτάσουµε εδώ που είµαστε σήµερα και σ’ αυτήν στηριζόµαστε για την ανάπτυξη µας στην µετά Covid-19 εποχή.

Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Στην Chipita αναγνωρίζουµε το ρόλο και το µερίδιο της ευθύνης που οφείλουµε να αναλάβουµε σε αυτήν την πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα µας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσµο. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και η πανδηµία ήρθε να µας δείξει ότι αυτή η αλλαγή είναι η σηµαντικότερη επένδυση για το µέλλον. Η έµφαση για το αύριο της ελληνικής οικονοµίας πρέπει να δοθεί στην παραγωγή. Είναι κρίσιµο να στηρίξουµε τον πρωτογενή και δευτερογενή τοµέα, να αναζητήσουµε τις ευκαιρίες που είναι ανεξάντλητες και να εκµεταλλευτούµε την πλεονεκτική θέση της Ελλάδας γεωγραφικά, η οποία της επιτρέπει να απευθυνθεί σε µια τεράστια αγορά.

Συμπληρώνοντας 47 χρόνια λειτουργίας το 2020, νοιώθουµε υπερήφανοι, γιατί χτίσαµε µία παραγωγική εταιρεία, η οποία σήµερα είναι η κορυφαία του κλάδου τροφίµων στην Ελλάδα. Επιµένουµε στην ίδια στρατηγική, βασίζοντας τις επιλογές µας στις αρχές της υγιούς επιχειρηµατικότητας. Η εφαρµογή µιας βιώσιµης και υπεύθυνης περιβαλλοντικής πολιτικής αποτελεί βασική αρχή της Chipita, αλλά και χρέος της απέναντι στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Οι κανόνες της διαφάνειας, της ηθικής και της αξιοκρατίας, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δραστηριοποίησής µας, σε όλα τα επίπεδα.

Ονειρευόµαστε να ξεπεράσουµε και αυτή την πρόκληση της πανδηµίας και να συνεχίσουµε να δηµιουργούµε. Και θα το πετύχουµε όλοι µαζί.

Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας τη σημασία της παραγωγής, να στηρίξουμε τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες ευκαιρίες.​

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και ψηφιακά μέσω της Readpoint.gr.