Χορευτικά, ακροβασίες και μουσική, στην Στέγη

Χορευτικά, ακροβασίες και μουσική, στην Στέγη

Μια παράσταση-βουτιά σε όνειρο, όπου το τσίρκο, ο χορός και η μουσική κερδίζουν κάθε κύτταρο του θεατή.

Ο Τζέημς Τιερρέε, που ενθουσίασε το κοινό όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια στο Φεστιβάλ Αθηνών, επιστρέφει στην Αθήνα με την εντυπωσιακή τελευταία του δουλειά που συνδυάζει χορευτές, ακροβάτες και μουσικούς σε ένα σαγηνευτικό θέαμα για όλες τις ηλικίες!

Ένα «χορόδραμα» μεγάλης εικαστικής δύναμης για το τέλος και τη φθορά της εξουσίας, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο Τζέημς Τιερρέε ανανεώνει το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό και παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης την παράσταση Tabac Rouge, από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Διαβάστε ακόμη: Η εποχή του μπαρόκ συναντά τον Elvis Presley και τον John Lennon

Ο Τζέημς Τιερρέε, μέσα από μια παράξενη αναπαράσταση της ανθρώπινης κατάστασης, μοιράζεται με το κοινό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του σύμπαν, προτείνοντας τις υπέροχες εικόνες που δημιουργεί στη σκηνή ως αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς.

Σ’ ένα θεαματικό σκηνικό, όπου μια μηχανή από καθρέφτες κινείται διαρκώς και πολλαπλασιάζει το χώρο, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός απογοητευμένου και κακομαθημένου βασιλιά, που έχει βαρεθεί το σύστημα που εξουσιάζει, όμως οι υπήκοοί του δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί. Ο «σαιξπηρικός» αυτός χαρακτήρας περιστοιχίζεται από χορευτές και ακροβάτες παγιδευμένους σ’ ένα χορό τελετουργικό, με τον οποίο προσπαθούν να ξορκίσουν την απόγνωση της μικρής κοινωνίας τους που προσπαθεί να οραματιστεί ένα μέλλον.

Εφευρέτης ενός δικού του είδους θεάτρου, που συνδυάζει τσίρκο, μπουρλέσκ, χορό, μουσική και θεαματικά σκηνικά, ο Τζέημς Τιερρέε, δημιουργεί παραστάσεις που αναμένονται από τους φανατικούς θαυμαστές του ως «γεγονότα».

Διαβάστε ακόμη: Διαφορετικοί ήχοι από την Ιαπωνία, στην Στέγη

Ο Τιερρέε, χαρισματικός όπως πάντα στη σκηνή, υπογραφεί τη σκηνοθεσία ακόμα μιας παράστασης σπάνιας εικαστικής δύναμης θ’ αφήσει άφωνους τους φανατικούς, μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του.

Ερμηνεύουν οι: James Thiérrée, Anna Calsina Forrellad, Noémie Ettlin, Namkyung Kim, Ματίνα Κοκολάκη, Valérie Doucet, Piergiorgio Milano, Thi Mai Nguyen, Ioulia Plotnikova, Manuel Rodriguez

Σκηνοθεσία, Σκηνικά και Χορογραφία: James Thiérrée

Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 10 ετών

Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 15-18-25-36€ | Μειωμένο: 10-12-15€ | Άνεργοι: 5€