Χωρίς τέλος η κόντρα του Τραμπ με το Μεξικό για το τείχος

Χωρίς τέλος η κόντρα του Τραμπ με το Μεξικό για το τείχος
epa05753327 US President Donald J. Trump sits at his desk aboard Air Force One during his first official trip as President en route to Philadelphia, Pennsylvania for a speech to a Republican Congressional retreat in Washington, DC, USA, 26 January 2017. EPA/DAVID NAKAMURA / POOL

Διαστάσεις θερμού διπλωματικού επεισοδίου παίρνει η κατάσταση μετά τις νέες αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τις επικρίσεις του σε βάρος του Μεξικού λέγοντας πως η νότια γείτων των Ηνωμένων Πολιτειών επωφελείται για πολύ καιρό από τη γείτονά της και απαίτησε «τα μεγάλα εμπορικά ελλείμματα και η μικρή βοήθεια στα πολύ αδύναμα σύνορα πρέπει να αλλάξουν ΤΩΡΑ!».

Η δήλωση του Τραμπ, που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, γίνεται μετά τη χθεσινή επισήμανση από τον Λευκό Οίκο ότι η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιβάλει φόρο 20% στα αγαθά από το Μεξικό για να πληρώσει για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σημειώσει πτώση η ισοτιμία του πέσο και να βαθύνει η κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.