Chris Martin, John Legend και Pink δίνουν συναυλίες… από το σπίτι τους λόγω κορωνοϊού

Chris Martin, John Legend και Pink δίνουν συναυλίες… από το σπίτι τους λόγω κορωνοϊού
epa08020997 British frontman of the band Coldplay Chris Martin performs during a concert at the Citadel in Amman, Jordan, 23 November 2019. Coldplay launched their new album, called Everyday Life, on 22 November via live streaming from Jordan. The band performed on 23 November in Amman, in one of the two only concerts planned for the new album. The second concert is due to take place in London. EPA/AMEL PAIN BEST QUALITY AVAILABLE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αφού ακυρώθηκε η μια συναυλία μετά την άλλη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και όλοι έχουμε κλειστεί μέσα στο σπίτι, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έλαβαν την πρωτοβουλία να δώσουν συναυλίες δωρεάν για όλους μέσα από το Instagram.

Την ιδέα είχε πρώτος ο Chris Martin, frontman των Coldplay, ο οποίος επιφύλασσε μια έκπληξη για το κοινό του: έπαιξε μουσική και τραγούδησε live στο Instagram.

«Γεια σε όλους. Ελπίζω εσείς και η οικογένειά σας να είστε ασφαλείς και υγιείς. Αν κάποιος έχει όρεξη για κουβέντα και μουσική, θα κάνω ένα livestream μέσω του Instagram των Coldplay σε περίπου 30 λεπτά (13:00 στο Λος Άντζελες, 20:00 στο Λονδίνο). Με αγάπη CM #TogetherAtHome» έγραψε στο Twitter ο Chris Martin.

Πιστός στο ραντεβού του, ο Chris Martin ερμήνευσε για 30′ μεγάλες επιτυχίες των Coldplay, όπως «A Sky Full of Stars», και «Trouble», αφηγούμενος παράλληλα ενδιαφέρουσες ιστορίες για τα τραγούδια, όπως για παράδειγμα το ότι ο ντράμερ της μπάντας, Will Champion στην αρχή αμφέβαλλε για το πόσο «καλό» ήταν το «A Sky Full of Stars» προτού κυκλοφορήσει.

 

View this post on Instagram

 

Chris played a mini gig at home earlier today on IG Live. @glblctzn @WHO @JohnLegend #TogetherAtHome

A post shared by Coldplay?☀️ (@coldplay) on

Η ιδέα του Martin ενέπνευσε και άλλους καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο προκειμένου να τονώσουν την διάθεση του κόσμου που βρίσκεται σε καραντίνα ανά την υφήλιο λόγω κορωνοϊού.

«Ο φίλος μου ο Chris Martin έκανε ένα υπέροχο μικρό live από το σπίτι σήμερα. Θα κάνω ένα κι εγώ αύριο στη 13:00 (ώρα Αμερικής) Τα λέμε σύντομα. Θα προσπαθήσουμε να το περάσουμε αυτό μαζί! #TogetherAtHome», έγραψε.

Το παράδειγμά τους ακολούθησε και ο Keith Urban με ένα μισάωρο live στο Instagram που πραγματοποίησε από την αποθήκη όπου φυλάσσει τον εξοπλισμό του.

«Ήταν να παίξω απόψε και απλά σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να παίξω έτσι κι αλλιώς. Ακόμα κι αν δε μπορούμε να είμαστε μπροστά από όλους εσάς απόψε, θέλω να μπορώ να παίξω μερικά τραγούδια και να φέρω λίγη διασκέδαση στις οθόνες σας», είπε και σύστησε τη μπάντα του στο κοινό, ενώ επίσης έδειξε τη σύζυγό του Nicole Kidman που τους παρακολουθούσε επίσης.

 

View this post on Instagram

 

#InstaBand

A post shared by Keith Urban (@keithurban) on

«Δωρεάν συναυλία παύλα μαθήματα πιάνου μέσα από την καρδιά μου για εσάς. Πρόβες στο Make You Feel My Love», έγραψε η Pink και δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο τραγουδάει παίζοντας πιάνο το ομώνυμο τραγούδι της Adele.

 

View this post on Instagram

 

To make you feel my love ? rehearsals

A post shared by P!NK (@pink) on

Τέλος, ο Rob Thomas, γνωστός για την συνεργασία του με τον Santana στην επιτυχία «Smooth», ανέβασε ένα βίντεο που τράβηξε η γυναίκα του Marisol και στο οποίο τον βλέπουμε να διασκευάζει το κλασσικό πια «Don’t Dream It’s Over» των Crowded House.

Ο τραγουδιστής στη συνέχεια, προκάλεσε τους φίλους του John Mayer, Chris Daughtry, Gavin DeGraw, Brandi Carlile και Counting Crows να πραγματοποιήσουν τα δικά τους «Social Distance Sessions», όπως τα ονόμασε.