Χρυσάφι στα πόδια του Μέσι στρώνει η Μάντσεστερ Σίτι

Χρυσάφι στα πόδια του Μέσι στρώνει η Μάντσεστερ Σίτι

Η ομάδα του Μάντσεστερ φέρεται να «σπάει την μπάνκα» προσφέροντας 200 εκατ. ευρώ για τον Αργεντίνο σταρ.

Μύθος ή πραγματικότητα; Όσο πλησιάζουμε προς τη θερινή μεταγραφική περίοδο, τα πανάκριβα σενάρια θα ιντριγκάρουν τους οπαδούς και θα γεμίζουν τα ρεπορτάζ των αθλητικών εντύπων. Ένα από αυτά αφορά τον Λιονέλ Μέσι και το δρόμο από χρυσάφι που έχει στρωθεί στα πόδια του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας El Confidencial η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να «σπάσει» τη ρήτρα των 200 εκατ. ευρώ που «δένει» τον Αργεντίνο άσσο στην Μπαρτσελόνα και να τον φέρει με ένα μυθικό συμβόλαιο 25 εκατ. ευρώ το χρόνο στο Μάντσεστερ.

Διαβάστε ακόμη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τον Μέσι!

Το δημοσίευμα κάνει λόγο περί «απογοήτευσης» του Μέσι για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι συζητήσεις για το νέο του συμβόλαιο, με τα πετροδόλαρα των ιδιοκτητών της Σίτι να φαντάζουν ένας εξαιρετικός μοχλός πίεσης προς τη διοίκηση της «Μπάρτσα».

Όπως αναφέρεται, ένας από τους παράγοντες που κάνουν τους εκπροσώπους του Λιονέλ Μέσι να σκέφτονται σοβαρά μια πρόταση από την Αγγλία, έχει να κάνει με το ύψος της φορολογίας στο «νησί» η οποία βρίσκεται στο 45%, με την αντίστοιχη στην Ισπανία να φτάνει το 53%, με προοπτικές περαιτέρω αύξησής της.

Διαβάστε ακόμη: Φορολογική απάτη στη μεταγραφή Neymar «βλέπει» ισπανικό δικαστήριο

Οι πρόσφατες φορολογικές ατασθαλίες του Αργεντίνου ο οποίος πλήρωσε το καλοκαίρι του 2013 δέκα εκατ. ευρώ για να αποφύγει τη δικαστική διαμάχη με το ισπανικό δημόσιο, σε συνδυασμό με το «κυνηγητό» των ισπανικών φορολογικών αρχών στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, ίσως γείρουν ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα προς το Μάντσεστερ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντα με βάση τα δημοσιεύματα του παγκόσμιου αθλητικού Τύπου, η Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται να σκέφτεται αυτή τη στιγμή κανένα σενάριο παραχώρησης του μεγαλύτερου της σταρ, με τους εκπροσώπους της ομάδας να μην έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το συγκεκριμένο δημοσίευμα.