Το «χρυσό» σχέδιο του Μποτιτσέλι

Το «χρυσό» σχέδιο του Μποτιτσέλι

Η τιμή του ξεπέρασε τα 2 εκατ. δολάρια στη χθεσινή δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Ο Ιούλιος είναι κυκλωμένος στα ημερολόγια του φιλότεχνου κοινού για την καθιερωμένη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s του Λονδίνου. Το κτήριο της Bond Street γέμισε με συλλέκτες σε ετοιμότητα να σηκώσουν τα ταμπελάκια τους ώστε να περάσουν τα έργα (15ος – 18ος αιώνας) στη συλλογή τους.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής δημοπρασίας των Old Master & British Paintings ένα σπάνιο σχέδιο του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι (Study for a Seated St Joseph) από τα τέλη του 15ου, πουλήθηκε για £1.314.500 – δηλαδή για 2.2 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το πρώτο έργο του καλλιτέχνη από τη Φλωρεντία που δημοπρατήθηκε μετά τον 19ο αιώνα και ένα από τα ελάχιστα που βρίσκονται ακόμα σε ιδιωτικά χέρια.

Το έργο, σχεδιασμένο με πένα και καφέ μελάνι, είχε αγοραστεί το 1988 στη Νέα Υόρκη έναντι 88.000 δολαρίων και ανήκε στη προσωπική συλλογή της Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον, η φιλάνθρωπος και σύζυγος του κ. «Johnson & Johnson» κατά κόσμον Τζον Σούαρντ Τζόνσον, η οποία έφυγε πέρυσι από τη ζωή.

Τα έσοδα από την πώληση του έργου πρόκειται να διατεθούν στο Ίδρυμα Μπάρμπαρα Πιασέκα Τζόνσον που βοηθάει αυτιστικά παιδιά.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ελλάδα του 19ου αιώνα στα χέρια του Οίκου Sotheby’s

 

Το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Ρεκόρ δημοπρασίας κοσμημάτων

Οι ακριβότερες δημοπρασίες: Αστρονομικά ποσά για έργα τέχνης