Χρήστος Χαρπαντίδης: Είναι τώρα η ώρα για μια «δημιουργική ανατροπή»

Χρήστος Χαρπαντίδης: Είναι τώρα η ώρα για μια «δημιουργική ανατροπή»

Fortune, Industry Disruptors-Game Changers και Παπαστράτος ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναδεικνύουν τους επιχειρηματικούς ηγέτες του αύριο.

Άρθρο του Πρoέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της Παπαστράτος για την πρωτοβουλία “Disrupt Greece”.

Στην Παπαστράτος πορευόμαστε 86 χρόνια τώρα με την ίδια φιλοσοφία ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας, του Ευάγγελου Παπαστράτου: «πρέπει κανείς να πιστεύει σε κάτι μεγαλύτερο, να έχει ένα ιδανικό πέρα από την οικονομική επιτυχία».

Να βλέπει πέρα από τον τομέα ευθύνης του και την επιχείρησή του. Να γίνεται παράδειγμα κοινωνικής ηγεσίας που πραγματώνεται. Και ακριβώς επειδή πραγματώνεται, εμπνέει κι άλλους να το ακολουθήσουν.

Είναι αυτό που λέμε πολύ απλά στην Παπαστράτος: Να αφήνουμε πίσω μας μέλλον.

Με πολύ μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με το Fortune και τους Industry Disruptors – Game Changers στην πρωτοβουλία Disrupt Greece, γιατί, με τη σοφία που μας δίνουν τα 86 χρόνια πορείας μας στην ελληνική επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να δούμε αλλιώς τα πράγματα.

Η ώρα για μια «δημιουργική ανατροπή», ένα disruption.

Και ποιο καλύτερο πεδίο για να φέρει κανείς αυτή τη «δημιουργική ανατροπή», σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, από τους νέους ανθρώπους που αναζητούν τρόπους για μια νέα αρχή, ένα ξεκίνημα – ένα start-up.

Και αυτό το ξεκίνημα να γίνεται εδώ, στη χώρα μας, ώστε οι νέοι άνθρωποι, με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, να μείνουν στην Ελλάδα και να φέρουν το καλύτερο μέλλον.

Η ενίσχυση της ιδέας της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους είναι μεγάλης σημασίας. Προϋποθέτει και ενδυναμώνει την καινοτομία, την ηγεσία, την ανατρεπτική σκέψη και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας που είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα του σήμερα, για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση, αλλά και του αύριο.

Συνεργαζόμαστε για την πρωτοβουλία Disrupt Greece γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα. Μια «δημιουργική ανατροπή», μια συνεργασία που ενεργοποιείται απ’ όλους και μας ενεργοποιεί όλους για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας, για την ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων, για διαρκή καινοτομία. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας μέλλον για όλους.