Coca-Cola και PepsiCo αναστέλλουν τις πωλήσεις αναψυκτικών στη Ρωσία

Coca-Cola και PepsiCo αναστέλλουν τις πωλήσεις αναψυκτικών στη Ρωσία
Photo:
Οι δύο κολοσσοί προστίθενται στη μακρά λίστα επιχειρήσεων της Δύσης που «παγώνουν» τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Η Coca-Cola Co και η PepsiCo Inc ανακοίνωσαν χθες Τρίτη πως αναστέλλουν τις πωλήσεις των αναψυκτικών τους στη Ρωσία, με τους δύο κολοσσούς να προστίθενται στη μακρά λίστα επιχειρήσεων της Δύσηςπου «παγώνουν» τις δραστηριότητές τους στη χώρα αυτή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η Coca-Cola ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αναφέροντας σε μια λιτή ανακοίνωση ότι «θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση και τις εξελίξεις».

Από την πλευρά της, η PepsiCo ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πώληση αναψυκτικών στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να διαθέτει στη ρωσική αγορά γαλακτοκομικά προϊόντα και βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Νωρίτερα σήμερα, η αλυσίδα McDonald’s Corp είχε ανακοινώσει πως κλείνει προσωρινά τα 847 εστιατόριά της στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση της Coca Cola HBC για την απόφαση μητρικής να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Coca-Cola HBC AG, μετά την απόφαση της The Coca-Cola Copmpany να αναστείλει τις δραστηριότητες της στη Ρωσία.

Αναλυτικότερα αναφέρεται: «Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της The Coca-Cola Company να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, σεβόμαστε την απόφαση και εργαζόμαστε για την πλήρη εναρμόνιση της εφαρμογή της. Θα εξετάσουμε προσεκτικά τα συμφέροντα των υπαλλήλων, των πελατών και των προμηθευτών μας στη Ρωσία.

Η σχέση μας με την The Coca-Cola Company παραμένει ισχυρή και συνεχίζουμε να είμαστε σε στενή συνεργασία σε όλες τις υπόλοιπες αγορές μας.

Η καρδιά μας είναι με όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από την αφάνταστη τραγωδία στην Ουκρανία. Συνεχίζουμε να παρέχουμε υποστήριξη σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Είμαστε ευγνώμονες για όλους τους υπαλλήλους μας, ιδιαίτερα αυτούς που παρείχαν προσωπική υποστήριξη. Προσθέτουμε τη φωνή μας στους πολλούς που θέλουν απεγνωσμένα να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία».