COSCO: Επενδύσεις έως 140 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 στο λιμάνι του Πειραιά

COSCO: Επενδύσεις έως 140 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 στο λιμάνι του Πειραιά
Από την άφιξη του κρουαζερορόπλοιου «Quantum of the Seas», τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στον Πειραιά. Το «Quantum of the Seas», το τρίτο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο και το μεγαλύτερο που πλέει στα νερά της Μεσογείου, έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί. Έχει μήκος 347 μέτρα, 2.090 καμπίνες, με μέγιστη χωρητικότητα 4.905 επιβατών και πλήρωμα 1500 ατόμων. Το «Quantum of the Seas» ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντουμπάι και ο Πειραιάς είναι ένας από τους σταθμούς του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επενδύσεων για το 2017 που κατέθεσε στο ΔΣ του Οργανισμού ο κινεζικός κολοσσός. 

Το ύψος των επενδύσεων αυτών θα φθάσει τα 140 εκατ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα προβλέπει:

  • Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με προμήθεια εξοπλισμού και δημιουργία εgκαταστάσεων
  • Επενδύσεις 35 εκατομμύρια ευρώ για ένα σύγχρονο logistic center σε έκταση 120 στρεμμάτων του ΟΔΔΥ. Η σύνδεση με το λιμάνι θα γίνεται μέσω υπόγειας οδικής σύνδεσης η οποία θα κοστίσει άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα επεκταθεί η ελεύθερη ζώνη και στονέο κέντρο διαμεταφορών χωρίς να συσταθεί νέο τελωνείο.
  • Αναβάθμιση του Car terminal με το κοστολόγιο να φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ.
  • Επένδυση 10 εκατ. ευρώ για έργα συντήρησης λιμενικών υποδομών.
  • Δέκα εκατ. ευρώ σε διάφορες προμήθειες.
  • Περίπου επτά εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, αλλά και άλλα επτά εκατ. ευρώ για επισκευές στην προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.
  • Τρία εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή της νέας βάσης κρουαζιέρας από τα συνολικά 130 εκ. ου θα χρειασθούν για την αποπληρωμή του έργου.

Διαβάστε επίσης: Νέα διοίκηση του ΟΛΠ – Ποια είναι τα πρόσωπα που θα διευθύνουν τον Οργανισμό