Κι επισήμως ο ΟΛΠ στα χέρια της Cosco

Κι επισήμως ο ΟΛΠ στα χέρια της Cosco
Ο επίτιμος πρόεδρος του ΧΑ Ιάκωβος Γεωργάνας (Δ) χαρίζει στον Διευθυντή του Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου της COSCO SHIPPING, Wan Min (Α) ένα καμπανάκι έναρξης συνεδρίασης, δίπλα στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόλα (Κ) κατά τη διάρκεια έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αθήνα Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Συνέχεια των επενδύσεων και αύξηση των θέσεων εργασίας υποσχέθηκε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

«Θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αυτά επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της Cosco Γουάν Μιν μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με αφορμή την μεταβίβαση του 51% των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco.

Επίσης επεσήμανε, ότι η απόκτηση του ΟΛΠ και η δραστηριοποίηση της Cosco στον Πειραιά αποτελεί από τα σημαντικότερα projects που έχει υλοποιήσει διεθνώς ο κινέζικος όμιλος, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος- Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει στην στροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη και ευχήθηκε με την ενεργή συμμετοχή της Cosco να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε ότι είναι μια συγκλονιστικά ιστορική η σημερινή ημέρα στα 140 χρόνια της ιστορίας του ελληνικού χρηματιστηρίου, καθώς υποδέχεται έναν παγκόσμιο «κολοσσό» και σηματοδοτεί τη συμβολή του Χ.Α στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης πέρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του ΟΛΠ στον έλεγχο της κινεζικής Cosco. Συγκεκριμένα μετεβιβάσθηκαν 12.750.000 μετοχές στην τιμή των 22 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 280,50 εκατ. ευρώ.