CZ: Η Binance μετατρέπει αποθεματικά 1 δισ. δολαρίων σε “native crypto”

CZ: Η Binance μετατρέπει αποθεματικά 1 δισ. δολαρίων σε “native crypto”
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο παίρνει μέτρα μετά τις απανωτές πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ.

Η κατάρρευση των τριών αμερικανικών τραπεζών που αποτελούσαν ίσως τα πιο φιλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων –Silvergate Bank, Silicon Valley Bank και Signature Bank– προκάλεσαν αξιοσημείωτη υποχώρηση του stable coin USDC ως και στα 0,87 δολάρια έναντι της σταθερής ισοτιμίας του 1 δολαρίου.

Οι ανησυχίες που συνεχίζουν να επεκτείνονται συμπαρασύροντας το σύνολο της οικονομίας των stable coins, ανάγκασαν τον Changpeng Chao ή αλλιώς “CZ” να πάρει έκτακτα μέτρα, ανακοινώνοντας στις 13 Μαρτίου μέσω Twitter ότι «με τις αλλαγές που συμβαίνουν σε stablecoins και τράπεζες», η Binance προχωρά στη μετατροπή αποθεματικού 1 δισ. δολαρίων που προορίζεται για τη διάσωση επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την κατάρρευση της FTX, από BUSD σε “native crypto”.

Τα κρυπτονομίσματα που ανέφερε ο CZ είναι τα Bitcoin, BNB και Ether. Σε νέα ανάρτηση, δημοσίευσε hash ID links τα οποία περιείχαν τα αποδεικτικά συναλλαγών σε BTC και ETH, λέγοντας ότι μέσα σε 15 δευτερόλεπτα μετακινήθηκαν 980 εκατ. δολάρια με κόστος συναλλαγής στα 1,98 δολάρια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, η κοινότητα των cryptos στο Twitter είχε ανάμικτες αντιδράσεις. Ορισμένοι εξήραν τον CZ για την απόφασή του, ενώ άλλοι έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη μετατροπή ενός τόσο μεγάλου ποσού σε πιο «επισφαλή» περιουσιακά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10 Μαρτίου, η Circle, η εταιρεία πίσω από το USDC, αποκάλυψε ότι κατείχε δεσμευμένα περί τα 3,3 δισ. δολάρια στην SVB, γεγονός το οποίο προκάλεσε τον αρχικό πανικό γύρω από τα stablecoins. Παρόλα αυτά, στις 13 Μαρτίου το USDC επανήλθε στο 1 δολάριο, και συνέχισε τις επόμενες ώρες να κινείται κοντά στα 99 cents.

Οι αρχικές κακές ειδήσεις έφεραν ένα ντόμινο υποτιμήσεων και σε άλλα stablecoins, όπως το Dai, το USDD και το FRAX, τα οποία επίσης υποχώρησαν από τη σταθερή ισοτιμία του 1 δολαρίου.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα εάν οι νέες αρνητικές εξελίξεις στον χώρο των cryptos θα φέρουν κι άλλα άσχημα νέα. Αυτό το οποίο επικρατεί στην ισχυρή crypto κοινότητα του Twitter αυτές τις μέρες, είναι η άποψη ότι στέρεψαν πλέον οι διαθέσιμες τράπεζες που θα εξυπηρετήσουν τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: