Smile Cosmetics: Προμηθεύει με καλλυντικά μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου

Smile Cosmetics: Προμηθεύει με καλλυντικά μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου

Εν μέσω κρίσης, η Smile Cosmetics σημειώνει ανοδική πορεία, παράγοντας πάνω από 4000 κωδικούς προϊόντων, τα οποία και εξάγει σε 25 χώρες.

Πριν καν κλείσει τα 30, εν έτει 1989, ο Δημήτρης Βόσμανδρος, πωλητής έως τότε στον όμιλο Σαράντη, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση καλλυντικών, ξεκινώντας από το μηδέν και …χωρίς πλάτες.

«Ξεκίνησα παίρνοντας όλα τα ρίσκα. Οικονομικά δεν υπήρχε καν η μαγιά, όλα ήταν επί πιστώσει» λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το praktoreio-business.gr.

Παρότι τα πρώτα χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα, σταδιακά -και μέσω της συμμετοχής του σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις- άρχισε να πείθει μεγάλες ξένες εταιρείες ότι το ελληνικό καλλυντικό “αξίζει”. Και τελικά, κέρδισε το στοίχημα. Σήμερα, μερικά από τα πιο δημοφιλή προϊόντα private label (ιδιωτικής ετικέτας), που πωλούνται παγκοσμίως στα καταστήματα της πολυεθνικής H&M και στα σούπερ μάρκετ των λιανεμπορικών κολοσσών Carrefour και Metro, έχουν παραχθεί στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο, από τη Γερμανία και το Βέλγιο μέχρι την Ιαπωνία και από τις σκανδιναβικές χώρες μέχρι τη Χιλή, χρησιμοποιούν τα προϊόντα τής Smile Cosmetics AE, της εταιρείας που ίδρυσε ο Δημήτρης Βόσμανδρος, ενώ από την παραγωγική μονάδα της “φεύγουν” για τα καταστήματα και όλα τα προϊόντα παιδικής περιποίησης με τα δικαιώματα της Disney, της Mattel και της Marvel.

Εν μέσω κρίσης, η εταιρεία συνεχίζει ν΄ ακολουθεί ανοδική πορεία, παράγοντας πάνω από 4000 κωδικούς προϊόντων, τα οποία εξάγει σε 25 χώρες, επίδοση που της εξασφάλισε πέρυσι το Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βόσμανδρο, το εργοστάσιο που η εταιρεία ίδρυσε το 2010 στη ΒΙΠΕ Σίνδου, με κονδύλια από τον αναπτυξιακό νόμο, διαθέτει σήμερα τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στην Ελλάδα (στον συγκεκριμένο κλάδο), τόσο σε χύμα -bulk- προϊόν, όσο και σε συσκευασμένα καλλυντικά (παρότι αυτό δεν είναι ευρύτερα γνωστό, γιατί το 90% των προϊόντων της παράγεται για λογαριασμό τρίτων).

Πλέον σχεδιάζεται ο διπλασιασμός του εμβαδού του εργοστασίου, στο πλαίσιο συνολικής επένδυσης ύψους τρία εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. θα απορροφηθούν στο κατασκευαστικό κομμάτι και το υπόλοιπο 1 εκατ. στον μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας.

Ακολουθεί η συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Γούτα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΡ. Πώς ξεκίνησε η δημιουργία της Smile Cosmetics SA και πόσο σίγουρος ήσασταν τότε για την επιτυχία;
ΑΠ. Στα νεανικά μου χρόνια -ήμουν τότε 26 χρονών- δούλεψα στη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία καλλυντικών, τον όμιλο Σαράντη, που τότε δεν ήταν μεν τόσο μεγάλη όσο σήμερα, αλλά εξελισσόταν γοργά. Η εταιρεία αυτή ήταν για εμένα το σχολείο όπου εκπαιδεύτηκα και καθιερώθηκα ώς πωλητής. Ο “Σαράντης” ήταν τότε -όπως και τώρα- ο μεγαλύτερος εισαγωγέας καλλυντικών, έφερνε στην Ελλάδα τις Estee Lauder, Clinique, Juvena, Orlane κτλ. Τότε βέβαια, το 1988-1989, ήταν και πολύ καλές εποχές για την Ελλάδα αναπτυξιακά, ο κόσμος αγόραζε, τα καλλυντικά ήταν κάτι καινούργιο στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Εκεί που ως μόνο απαραίτητο για την προσωπική περιποίηση θεωρούσαν το σαπούνι, άρχισαν να αγοράζουν κρέμες, μακιγιάζ, deodorant. Εκείνη την εποχή αποφάσισα να κάνω τη δική μου κίνηση. Άφησα τον “Σαράντη” μετά από δύο χρόνια εμπειρίας και ξεκίνησα παίρνοντας όλα τα ρίσκα. Ξεκίνησα χωρίς χρήματα, όλα ήταν επί πιστώσει, ούτε καν η μαγιά υπήρχε, αγόραζα-πουλούσα. Άρχισα ως αντιπρόσωπος κάποιων εταιρειών μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης και μετά στράφηκα δειλά στις εξαγωγές. Και σιγά-σιγά εξελίχθηκα.

ΕΡ. Παράγετε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου: τη γαλλική Carrefour, τη γερμανική Metro, την H&M… Πώς ανοίγουν τέτοιες πόρτες;
ΑΠ. Δύσκολα (γελάει). Χρειάζεται πολλή δουλειά. Εγώ αξιοποίησα τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, εκεί σε γνωρίζουν και οι μεγάλοι του εξωτερικού. Στην αρχή με προσέγγισαν φοβισμένα, δεν πίστευαν ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες με παράδοση στον χώρο των καλλυντικών. Μετά, στα χρόνια που ακολούθησαν, βγήκαν και μεγάλα ονόματα όπως ο Κορρές, που έκανε παγκόσμια επιτυχία. Τότε όμως, στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή, δεν εντασσόταν η Ελλάδα στους παραγωγούς καλλυντικών. Έτσι, δοκίμασαν επιφυλακτικά, αλλά έμειναν ευχαριστημένοι και μετά προστέθηκαν κι άλλοι. Για να ανοίξουν τέτοιες πόρτες, χρειάζεται υψηλή ποιότητα, καλή τιμή, σέρβις, να είσαι άψογος. Από ό,τι φαίνεται τα καταφέρνουμε, γιατί η H & M μας βράβευσε δυο συνεχείς χρονιές, το 2013 και το 2014 ως gold supplier σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΕΡ. Ποια είναι σήμερα η παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας και πώς κινήθηκε τζίρος σας κατά την περίοδο της κρίσης;
ΑΠ.Το 2010 καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη βιομηχανική μονάδα στη ΒΙΠΕ Σίνδου, με κονδύλια του αναπτυξιακού. Από τότε άνοιξαν τα φτερά μας, πολλαπλασιάστηκε η παραγωγή μας και σήμερα έχουμε τη μεγαλύτερη παραγωγή καλλυντικών στην Ελλάδα, άσχετα αν δεν είμαστε τόσο γνωστοί επειδή παράγουμε προϊόντα τρίτων. Έχουμε το μεγαλύτερο capacity και σε bulk, ημιέτοιμο δηλαδή, προϊόν και σε προϊόντα συσκευασίας. Σε ένα 24ωρο, η εταιρεία μπορεί να φτιάξει 100 τόνους προϊόντων, ένα ασύλληπτο νούμερο για ελληνικές καταναλώσεις, που όμως μπορεί να συγκριθεί με τις παραγωγές μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού που προμηθεύουν γαλλικά ή βελγικά εργοστάσια.

Δεν έχουμε εξαντλήσει τη δυναμικότητά μας. Βέβαια έχει επιδράσει πάρα πολύ η κρίση κι αυτό σημαίνει ότι κάνουμε δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Παρόλα αυτά, από το 2010 έως σήμερα κάθε χρόνο είχαμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μόνο το 2015 σημειώθηκε ελαφρά πτώση, της τάξης του 5%, λόγω των capital controls και του πολύ μεγάλου μπλοκαρίσματος που προκάλεσαν στο διάστημα Ιούλιος-Αύγουστος Σεπτέμβριος, όταν εμείς είμαστε σε πλήρη λειτουργία για να κάνουμε εξαγωγές για τα Χριστούγεννα. Ενώ είχαμε ρευστότητα και όλα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε, αντιμετωπίσαμε τότε θέμα με τους προμηθευτές. Παρόλα αυτά και την πτώση του τζίρου συγκρατήσαμε σε μικρό επίπεδο και είχαμε καλύτερη κερδοφορία.

ΕΡ. Σχεδιάζετε νέες επενδύσεις;
ΑΠ. Ναι, σχεδιάζουμε, γιατί πάντα ετοιμαζόμαστε για μεγαλύτερη ανάπτυξη. Έχουμε το οικόπεδο στη βιομηχανική περιοχή και θα προσπαθήσουμε να διπλασιάσουμε τη μονάδα μας. ‘Εχουμε βγάλει μάλιστα και την άδεια την οικοδομική. Η επένδυση αυτή ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ συνολικά.

ΕΡ. Τι σας κινεί, ώστε να συνεχίζετε ν΄ αναπτύσσετε την εταιρεία σε δύσκολους καιρούς;
ΑΠ. Η αγάπη (γελάει). Βρήκα έναν αντικείμενο που μου “έκατσε”, γιατί η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει και άλλες προσπάθειες που δεν πέτυχαν. Έδωσα από τον εαυτό μου και συνεχίζω έτσι, χωρίς να με κουράζει. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να μεμψιμοιρήσω με τα αρνητικά. Έτσι βρίσκεσαι πάντα πιο κοντά στο μισογεμάτο ποτήρι, παρά στο μισοάδειο…