Δασκαλόπουλος: «Οι επιχειρήσεις δεν θέλουν να απολύσουν κόσμο»

«Λιγότερη παρουσία του κράτους» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος άφησε αιχμές για «πολιτική δειλία». 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη Δημόσια Τηλεόραση, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΔΤ (www.hprt.gr). Αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων , ο κ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε την άποψη του ότι «η διαδικασία της μείωσης (δηλ. των απολύσεων) τελείωσε» και πρόσθεσε πως «Το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να προβούν σε απολύσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε λεπτομερώς στα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες σήμερα, όπως οι δυνατότητες ανταγωνισμού της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας.

Αναφορικά με την σταθεροποίηση της οικονομίας, χαρακτηριστικά είπε: «Φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού» και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, κυρίως προς την κατεύθυνση των αλλαγών που θα δημιουργήσουν σιγουριά, αισιοδοξία και ένα καλό περιβάλλον για τον κάθε Έλληνα.

Τι θέλει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον Εθνικό Κήπο;

Ο κ. Δασκαλόπουλος ζήτησε «λιγότερη παρουσία του κράτους» και μίλησε για ένα κράτος που δεν είναι φιλικό στην επιχειρηματικότητα. Τόνισε την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των υπουργείων και των νομοθεσιών, των παρεμβάσεων και των κανονισμών, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δράση και κατ’ επέκταση ο ανταγωνισμός.

Ξεκαθάρισε τη θέση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ότι όλες οι αγορές πρέπει να είναι απολύτως ανοικτές στον ανταγωνισμό, τονίζοντας ότι ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα λειτουργεί και πως δεν υπάρχουν ολιγοπώλια και καρτέλ στην χώρα.

Δασκαλόπουλος: «Μπορεί να μείνουμε στον πάτο για χρόνια»

Στη διάρκεια της συνέντευξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, και χαρακτήρισε πολιτική δειλία τη μη αντιμετώπιση του ενεργειακού θέματος. «Το ενεργειακό είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα. Νομίζω, ότι το μόνο εμπόδιο είναι η πολιτική δειλία! Δεν ξέρω πως καταφέρνουν οι πολιτικοί να γίνουν πιο τολμηροί. Αλλά, αυτό είναι που χρειαζόμαστε»

Τέλος, ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε πως «η βιομηχανία δεν μπορεί να πληρώνει ακριβότερο ρεύμα από τους απλούς καταναλωτές» και πως τέτοια ζητήματα έχουν ήδη λυθεί στην Ευρώπη.