Δέκα απίστευτες γκάφες πολιτικών από όλον τον κόσμο

Δέκα απίστευτες γκάφες πολιτικών από όλον τον κόσμο

Πολιτικοί που άφησαν ιστορία όχι μόνο για τις ικανότητές τους στον στίβο της πολιτικής αλλά και χάρη στις απίστευτες γκάφες τους.

Από τον Ομπάμα και και τον Σαρκοζί που σχολίαζαν τον Νετανιάχου και η συζήτησή τους καταγράφηκε από τα ανοιχτά μικρόφωνα, στον Μπους που κατέκρινε την εκπαιδευτική πολιτική της ίδιας του της κυβέρνησης.

Οι παρακάτω γκάφες πολιτικών έμειναν στην ιστορία και υπήρχε σοβαρός λόγος γι’ αυτό!

 10. Anthony Weiner

Ο Anthony Weiner ήταν μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου όταν ανέβασε στο διαδίκτυο φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα. Μετά από την γκάφα του προκλήθηκε σάλος στα μέσα ενημέρωσης, και φυσικά του ζητήθηκε η παραίτησή του.

9. Mitt Romney

O Mitt Romney προκάλεσε σκάνδαλο όταν σχολίασε την πιθανή αδυναμία του Λονδίνου να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Είναι δύσκολο να πούμε ότι θα έχουν επιτυχία». Αυτή του η δήλωση ήταν αρκετή για να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αμερικής και Αγγλίας.

8. Minoru Yanagida

Ο Ιάπωνας υπουργός Δικαιοσύνης αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του αφού δήλωσε ότι η δουλειά του υπουργού είναι πολύ εύκολη, αφού δεν παράγει ουσιαστικό έργο. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν ήξερε γιατί είχε τη συγκεκριμένη δουλειά.

7. Barack Obama και Nicolas Sarkozy

Πριν από μια συνέντευξη τύπου ο Σαρκοζί δήλωσε για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, «Δεν τον αντέχω. Είναι ψεύτης». Σε αυτή του τη δήλωση ο πρόεδρος Ομπάμα απάντησε «Έχεις μπουχτίσει μαζί του; Εγώ πρέπει να τον αντιμετωπίζω κάθε μέρα». Τα σχόλια έγιναν με ανοιχτό μικρόφωνο.

6. Tony Clement

Ο Tony Clement, πρώην υπουργός Υποδομών στον Καναδά κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του ζήτησε να ακούσει «περισσότερες καναδικές ιστορίες για το σεξ». Στην πραγματικότητα εννοούσε περισσότερες ιστορίες επιτυχίας, ωστόσο αυτή του η δήλωση ήταν αρκετή για να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια.

5. Larry Craig

Ο  Larry Craig έχει υπάρξει Αμερικανός γερουσιαστής, συνελήφθη όταν προσκάλεσε στις τουαλέτες εστιατορίου έναν αστυνομικό που βρισκόταν σε μυστική αποστολή. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το περιστατικό ο ίδιος δήλωσε «Δεν είμαι ομοφυλόφιλος, δεν έχω υπάρξει ποτέ». Φυσικά, όλη αυτή η περιπέτεια του στοίχισε τη θέση του στη Γερουσία.

4. Dick Cheney

Υπήρξε αντιπρόεδρος της αμερικάνικης κυβέρνησης. Ήταν ο άνθρωπος που πυροβόλησε στο πρόσωπο ένα μεταφορέα σαμπάνιας την ώρα που κυνηγούσε σπουργίτια.

3. Mel Lastman

Ο Lastman ήταν δήμαρχος του Τορόντο και ήταν ο άνθρωπος που κατέστρεψε την υποψηφιότητα της πόλης για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλα αυτά χάρη σε ένα ρατσιστικό σχόλιό του στον Κενιάτη ομόλογό του ότι «φαντάζομαι τον εαυτό μου σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τους γηγενείς να χορεύουν γύρω μου».

2. Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Η δήλωση του Μπερλουσκόνι, μετά το σεισμό στη Λ’ Άκουιλα της Ιταλίας, τον έκανε, ίσως, τον πιο μισητό άνθρωπο στη χώρα. Αφού ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε αστειευόμενος: «Φυσικά και τα καταλύματα των 17.000 ανθρώπων είναι προσωρινά, ωστόσο όλοι θα έπρεπε να προσποιούνται ότι βρίσκονται σε κάμπινγκ για το Σαββατοκύριακο».

1. George W. Bush

O Bush είναι ο βασιλιάς των γκαφών, καθώς ο ίδιος έκανε συχνά παράξενες δηλώσεις που έμειναν στην ιστορία. Μια τέτοια ήταν όταν δήλωσε για την εκπαίδευση «Σπάνια κάνει κάποιος αυτή την ερώτηση: Μαθαίνουν τα παιδιά μας;» Αυτή η δήλωση προκάλεσε σάλο, αφού η κυβέρνησή του ήταν υπεύθυνη για την παιδεία.

Πηγή: News247