Δέκα μυστικές συνήθειες των πολυεκατομμυριούχων

Δέκα μυστικές συνήθειες των πολυεκατομμυριούχων

Δεν υπάρχει όριο στο τι μπορείτε να πετύχετε με μια βαθιά αίσθηση σκοπού και πίστης σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας.

του Ντάνιελ Άλι

Έχω πολλούς πλούσιους φίλους που ήθελαν να γράψω το παρόν κείμενο εδώ και πολύ καιρό.

Χθες, μιλούσα με τον μελλοντικό δισεκατομμυριούχο Τζος Μακάφι (ιδρυτή του Ινστιτούτου McAfee), ο οποίος μου είπε πώς μπορεί κάποιος να οικοδομήσει μια εταιρεία αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Όπως πολλοί από τους πλούσιους συντρόφους μου, δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει γύρω απ’ τη νοοτροπία που απαιτείται για να είσαι πολυεκατομμυριούχος.

Ο Κένεθ Κόουλ, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, μου είπε ότι το να ακολουθείς το ένστικτό σου είναι το κλειδί για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης. Ο Κέβιν Ο’ Λίρι μου έδειξε την αξία της διατήρησης μόνο επικερδών σχέσεων. Ο Μπαρτ Τζέικομπς με συμβούλεψε να γνωστοποιώ τις προσδοκίες μου σε όλους τους βασικούς εμπλεκόμενους.

Μπορώ να γράφω ατελείωτα για όλες τις συμβουλές που έχω ακούσει απ’ όλους τους πλούσιους φίλους μου, αλλά ως πολυεκατομμυριούχος θα ήθελα να συνοψίσω τη δική μου εκδοχή του πώς να τα καταφέρετε στις business:

1. Φτιάξτε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν την επιτυχία για τον εαυτό τους, όχι για τους άλλους ανθρώπους. Θέλουν να κερδίσουν όλα τα βραβεία, να είναι στα περιοδικά, και να κερδίσουν εκατομμύρια δολάρια. Είναι οκ να τα έχετε όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε έναν σκοπό που να είναι μεγαλύτερος από τον εαυτό σας. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο σκοπός σας είναι μεγαλύτερος από σας. Αυτό θα προσελκύσει περισσότερη επιτυχία, αντί να την αποκρούσει.

Ο σωστός ηγέτης θα εστιάσει στη βελτίωση των άλλων. Όσοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι πρέπει να εμπλουτίζουν άλλους πρώτα.

2. Ευθυγραμμίστε τον εαυτό σας με τους ειδικούς

Κάθε πολυεκατομμυριούχος έχει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία τους δίνει στρατηγικές συμβουλές. Ενώ ο καθένας έχει μια γνώμη, το μόνο που θέλετε είναι να ακούτε τους καλύτερους. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να ακούνε τους λάθος ανθρώπους, γεγονός που τους οδηγεί αργότερα σε καταστροφικά αποτελέσματα. Βρείτε τους ειδικούς που κυριαρχούν στον κλάδο σας και συναναστραφείτε τους αν μπορείτε.

3. Δημιουργήστε συστήματα που πετυχαίνουν

Οι πολυεκατομμυριούχοι δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Έχουν συστήματα και διαδικασίες που τους επιτρέπουν να αξιοποιούν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Υπάρχει πάντα ένας καλύτερος και ταχύτερος τρόπος για να γίνουν τα πράγματα. Αν δημιουργήσετε ένα σύστημα επιτυχίας για τον εαυτό σας, θα σας εξυπηρετήσει τελικά. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι το σύστημά σας, όχι κάποιου άλλου.

Κάθε μέρα, έχω συγκεκριμένες συνήθειες, συσκευές και συστήματα που χρησιμοποιώ για να λειτουργώ πιο αποτελεσματικά. Ας πούμε, κοιμάμαι πολύ αργά διότι το βράδυ κορυφώνεται η παραγωγικότητά μου. Βρείτε κι εσείς το σύστημα που δουλεύει για σας.

4. Μάρκετινγκ και πωλήσεις

Το μάρκετινγκ διαδίδει το μήνυμά σας, και οι πωλήσεις αφορούν το να πείσετε τους ανθρώπους να αγοράσουν αυτό το μήνυμα. Το μάρκετινγκ σάς βοηθά να χτίσετε την αξιοπιστία σας και οι πωλήσεις συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι εμπιστεύονται τη φήμη σας. Το μάρκετινγκ είναι η σπονδυλική στήλη της επιχείρησής σας και οι πωλήσεις είναι οι σπόνδυλοι. Αν θέλετε ισχυρή «υποστήριξη», θα πρέπει να κατέχετε και τις δύο αυτές βασικές δεξιότητες.

Οι πολυεκατομμυριούχοι είναι ειδικοί στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Οι δεξιότητές τους τούς οδηγούν στην κορυφή.

5. Λάβετε γρήγορες αποφάσεις

Κάθε μέρα, όλοι λαμβάνουμε μια πληθώρα αποφάσεων. Ωστόσο, οι πλουσιότεροι άνθρωποι τις λαμβάνουν γρήγορα γιατί γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν διδαχθεί πώς να λαμβάνουν αποφάσεις. Αντ’ αυτού, ψάχνουν για τους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν γι’ αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος που μόνο το 10 τοις εκατό των ανθρώπων στον κόσμο είναι επιχειρηματίες, οι οποίοι ελέγχουν το 90 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού.

Το να λαμβάνετε γρήγορα αποφάσεις μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πλούσιος.

6. Διαχειριστείτε τις προτεραιότητές σας

Ιεράρχηση σημαίνει να κάνουμε πρώτα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Δεκάδες καθήκοντα μπορεί να απαιτούν την παρέμβασή σας κάθε μέρα, αλλά θα πρέπει να αναλαμβάνετε μόνο αυτά που σας δίνουν τη μεγαλύτερη ανταμοιβή. Θα πρέπει να αναπτύξετε τη συνήθεια να αναθέτετε καθήκοντα σε άλλους, ή να εξαλείφετε δραστηριότητες που απορροφούν τον χρόνο, την ενέργεια, και τα χρήματά σας. Ο χρόνος σας είναι πεπερασμένος.

7. Παράγετε αμείλικτα

Τα βράδια, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το 98 τοις εκατό των ανθρώπων χρησιμοποιούν τον χρόνο τους για να ξεκουράζονται, το οποίο είναι εντελώς ανόητο! Σίγουρα, χρειάζεται να ξεκουράζεστε, αλλά θα πρέπει να παράγετε επίσης! Μην σπαταλάτε εγωιστικά τον πολύτιμο χρόνο σας, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά σας! Αντιλαμβάνεστε ότι η αληθινή ευτυχία σας προέρχεται από το έργο που παράγετε;

8. Υπηρετήστε τους ανθρώπους

Παραδόξως, οι περισσότεροι πολυεκατομμυριούχοι δεν το κάνουν για τα χρήματα. Αν το έκαναν για τα χρήματα, θα είχαν σταματήσει μετά το πρώτο εκατομμύριο, ας πούμε. Πραγματικά, το κάνουν για τους ανθρώπους. Καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι έρχονται πρώτοι. Όταν εξυπηρετείς τους ανθρώπους, το κέρδος θα έρθει. Είναι ένας νόμος που ισχύει αυτόματα.

9. Βελτιωθείτε συνεχώς

Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, θα πρέπει να συλλέγετε πολλές γνώσεις και να κάνετε γρήγορες αλλαγές. Θα πρέπει να ξεκινήσετε την ανάγνωση βιβλίων και την υλοποίηση των ιδεών που μαθαίνετε. Οι περισσότεροι από τους πλούσιους φίλους μου διαβάζουν συνήθως 2 ώρες κατ’ ελάχιστο καθημερινά – και δεν διαβάζουν τα εύκολα. Μελετούν σε βάθος βιβλία και κρατούν σημειώσεις.

Όταν αρχίζετε δουλειά κάθε μέρα, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να βελτιωθώ;». Αν υπάρχει μια δεξιότητα που πρέπει να μάθετε, μάθετέ την. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μια δεξιότητα μακριά από το να αποτελέσουν μια τεράστια επιτυχία. Αν θέλετε να γίνετε πολυεκατομμυριούχος, θα πρέπει να ασχοληθείτε σοβαρά με την αυτοβελτίωση και να υιοθετείτε αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή σε καθημερινή βάση.

10. Πάρτε ανατροφοδότηση

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τι μου είπε ο Τζακ Κάνφιλντ σε ένα συνέδριο στο οποίο μοιραστήκαμε τη σκηνή. Καθώς με τράβηξε στην άκρη, μου είπε με το σοβαρό ύφος του: «Ντάνιελ, η κύρια διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων και των ερασιτεχνών συγγραφέων είναι ένα πράγμα: η ανατροφοδότηση». Αυτό ήταν το μυστικό του για να πουλά τα εκατομμύρια των βιβλίων του κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Πηγή: fortune.com