Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική από την ευρύτερη περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας

Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική από την ευρύτερη περιοχή Μάνδρας-Μαγούλας
Γυναίκα μέσα σε κατάστημα κοιτάζει τον πλημμυρισμένο δρόμο, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στη Μάνδρα Αττικής. Σταμάτησαν οι κλήσεις για πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας και φαίνεται πως ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Παραμένουν ωστόσο τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή, που έπληξε νωρίτερα, για μια ακόμα φορά την περιοχή. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 45 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά εκτιμάται ότι είναι αρκετά περισσότερα, καθώς τα συνεργεία που βρίσκονται εκεί επεμβαίνουν απευθείας όπου χρειάζεται. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια, ενώ προληπτικά βρίσκονται σε επιφυλακή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και σε εξόδους της Αττική οδού λόγω της βροχόπτωσης.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 95 κλήσεις, συνολικά, από την ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας- Μαγούλας, για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, οι 60 κλήσεις αφορούν σε αντλήσεις υδάτων και οι 35 σε παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα.

Εν τω μεταξύ διακόπηκε, πριν από λίγο, λόγω της βροχόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία της παλαιάς και νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, καθώς και σε εξόδους της Αττικής οδού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό από το 29,5ο χλμ προς Κόρινθο και στην παλαιά από το 33ο χλμ έως τα ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και στις εξόδους της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα.

Η αστυνομία επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές.