Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στην Ινδονησία

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων στην Ινδονησία

Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο εργοστάσιο στα περίχωρα της Τζακάρτα.

Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων σε περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και τουλάχιστον 47 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους΄και περισσότεροι από 35 να τραυματιστούν.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από μια αποθήκη στη συνοικία Τανγκεράνγκ της Τζακάρτα, μια βιομηχανική και κατασκευαστική περιοχή στο νησί Ιάβα. Τα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις–μια περίπου στις 10:00 πμ και μια ακόμη σχεδόν τρεις ώρες αργότερα. Και οι δύο ήταν τόσο ισχυρές ώστε ακούστηκαν σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τανγκεράνγκ, ο Χάρι Κουρνιαουάν, δήλωσε ότι τα θύματα βρέθηκαν από αστυνομικούς όταν εισήλθαν στην αποθήκη του εργοστασίου, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Detik.com.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης από την αποθήκη του PT Panca Buana Cahaya Sukses δείχνουν παντού στάχτη και συντρίμμια και την στέγη να έχει καταρρεύσει.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε μόλις δύο μήνες, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ