To δελτίο ειδήσεων του FortuneGreece.com

To δελτίο ειδήσεων του FortuneGreece.com

Οι σημαντικές ειδήσεις στον επιχειρείν και όχι μόνο…

Οι σημαντικές ειδήσεις στον επιχειρείν και όχι μόνο…

Το πρώτο ρήγμα στο γερμανικό τείχος λιτότητας: o Μάριο Ντράγκι παρέμεινε συνεπής στη δέσμευση του και ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 500 δισ. ευρώ και σχεδόν μηδενικά επιτόκια για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΤ. Πλέον ένα πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» στα πρότυπα της FED είναι πιο κοντά από ποτέ, παρά τις γερμανικές αντιδράσεις.

Εννέα «μνηστήρες» για τις Κυπριακές Αερογραμμές: Aegean, Ryanair και η ισραηλινή Arkia έχουν υποβάλει, μεταξύ άλλων, μη δεσμευτικά επιχειρησιακά πλάνα για την αεροπορική εταιρεία. Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι «αν δεν βρεθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής, οι Κυπριακές Αερογραμμές μεσοπρόθεσμα θα κλείσουν». Προσέθεσε δε ότι, αν η επιλογή είναι μεταξύ του ξένου επενδυτή και του κλεισίματος της εταιρείας, ο ίδιος επιλέγει το πρώτο.

To «μαγικό τζίνι» της Alibaba: H κινεζική εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων έρχεται να «ταρακουνήσει» τη Wall Street. Σύμφωνα με αναλυτές, ετοιμάζεται το μεγαλύτερο IPO στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που μπορεί να φτάσει τα 22 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 16 δισ. δολάρια του Facebook το 2012. Η Αlibaba καλύπτει πάνω από τα τρία τέταρτα των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην Κίνα, στην οποία το 50% των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων της, αγοράζει online.

Η Tesla στην… πρίζα: O γνωστός και ως διάδοχος του Στιβ Τζόμπς, Έλον Μάσκ, προχωράει στη κατασκευή ενός «γιγαντο-εργοστασίου», προϋπολογισμού 5 δισ. δολαρίων. Με την μαζική παραγωγή μπαταριών λιθίου, η πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία του, φιλοδοξεί να ρίξει το κόστος τους, συμπαρασύροντας έτσι προς το κάτω και το κόστος αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, προκειμένου να γίνουν προσιτά για τον κόσμο.

Περισσότερα στο FortuneGreece.com : Γιατί εδώ τίποτα δεν γράφεται…στην τύχη